Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

British Petroleum skuša blažiti škodo

Objava: 19. 05. 2010 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

British Petroleum skuša blažiti škodo

Podjetje BP America bo katoliškim človekoljubnim organizacijam v New Orleansu darovalo milijon dolarjev za pomoč prizadetim ob razlitju nafte

Ameriška podružnica podjetja British Petroleum, lastnika naftne ploščadi, ki je povzročila naravovarstveno katastrofo z razlitjem nafte v Mehiškem zalivu, je napovedala, da bo katoliškim človekoljubnim organizacijam v ameriški zvezni državi Louisiani darovala milijon dolarjev za nujno pomoč družinam, ki jih je najbolj prizadela omenjena katastrofa.

Nadškofija v New Orleansu pojasnjuje, da katoliška Cerkev dejavno pomaga prizadetim v katastrofi že vse od konca letošnjega aprila. S skupnimi močmi so pomagali že več kot tisoč posameznikom in družinam, potreba po pomoči pa iz dneva v dan raste. Kot so pojasnili predstavniki katoliških človekoljubnih organizacij, so že pred denarno podporo vpletenega podjetja uspeli zagotoviti tristo tisoč dolarjev denarnih sredstev za najnujnejšo pomoč. Ko je do katastrofe prišlo, je bilo v hipu jasno, da bodo učinki strahotni in da bo potreben nemuden odziv.

Od začetka maja pa do danes je povpraševanje po pomoči naraslo že za petnajst do petindvajset odstotkov, ljudje prihajajo po hrano in po denarne prispevke. Po podatkih nadškofije je bilo razdeljenih že sedemsto paketov hrane, različne podružnice pa so razdelile že več kot 31.700 obrokov v najbolj prizadetih območjih.

Prednost pri razdelljevanju pomoči imajo ljudje, ki jih je katastrofa neposredno prizadela in so ob vsakodnevni zaslužek, pojasnjuje nadškof iz New Orleansa, Gregory Aymond. Ogroženo je njihovo preživetje, zato je naloga Cerkve, da ponudi roko v pomoč sočloveku v stiski. Kot je še dejal nadškof Aymond, je dar podjetja BP America izredno dobrodošel, saj bo človekoljubnim organizacijam omogočil neprekinjeno nudenje pomoči vsem neposredno prizadetim v katastrofi.

Po podatkih louisianskega socialnega skrbstva je do pomoči upravičenih več kot 47.000 gospodinjstev v obalnem predelu te ameriške zvezne države, največ povpraševanja pa je po paketih z najnujnejšo hrano.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh