Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučke, brokoli …

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 12. 07. 2023 / 07:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2023 / 08:06
Bučke, brokoli …
FOTO: Krištof Koman

Bučke, brokoli …

Pred več leti sem na nekem predavanju omenila, da je hrana zelo dragocena in jo želim uporabiti v čim večji meri. Tudi liste redkvic, ker je bil ravno tak čas in sem se nanje spomnila. Občinstvo se je muzalo, verjamem, da so si mnogi mislili, kako sem malo prismuknjena, saj je bil to čas, ko smo lupili vse: bučke, hruške, jabolka, za lupino paradižnika se je menilo, da je strupena. Od takrat sem o tem govorila že večkrat, najbrž tudi kdaj v tej rubriki, in še vedno se mi zdi, da premalokrat.

Ne razumite napak, krompir še vedno lupim, tudi kolerabo, rabarbaro vsaj malo ostrgam, še breskve za kakšno posebno slaščico olupim in potem lupine že kako pohrustamo, vse ostalo le izjemoma. Celo jabolka za zavitek naribam z lupino vred in tako naprej, v lupinah so namreč vlaknine, barvila, vitamini … Brokoli, če se le da, porabim v celoti, ker ima steblo okus po lešnikih, tako se mi zdi. Le spodnji del stebla, kjer je lupina navadno res pretrda, pač odstranim in uporabim le sredico.<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh