Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Budistična nuna o papežu Frančišku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 01. 2015 / 07:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Budistična nuna o papežu Frančišku

Hvaležnost za spodbujanje edinosti in medverskega dialoga.

Budistična nuna, ki je na Filipinih doživela obisk papeža Frančiška, je izrazila hvaležnost svetemu očetu zaradi njegovih prizadevanj za edinost in dialog med verskimi skupnostmi. »Vidimo, da je papež prinesel blagoslov in tudi edinost«, je za ameriško katoliško agencijo CNA povedala s. Miao Jing iz budistične skupnosti Fo Guang Shan.



»Tudi sami želimo spodbuditi iskreno obliko dialoga«, je pojasnila redovnica. Miaova se sama ni srečala s papežem Frančiškom, iz Argentine pa je na Filipine ob tej priložnosti pripotovala s. Chueh Pei, voditeljica njene skupnosti, ki je budistično redovno skupnost zastopala na srečanju s svetim očetom. Miaova je pojasnila, da sta jih Vatikan in manilski kardinal Tagle povabila na medversko srečanje s papežem.

Po besedah mlade redovnice je budistična skupnost papeža želela povabiti v svojo sredo, saj so »budisti nad srečanjem s Frančiškom izredno navdušeni«. Miaova je papeža pohvalila in se mu zahvalila, ker »združuje ljudi, posebej takšne z različnimi ozadji, tako verskimi kot kulturnimi«. »Opazujemo, kako svet drvi v prihodnost, in v njem vedno vidimo upanje, še posebej za ljudi, ki imajo vero.«

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh