Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čarna mavrica na Rakovniku

Za vas piše:
B. K.
Objava: 12. 06. 2017 / 13:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čarna mavrica na Rakovniku

Čarna mavrica na Rakovniku

Čarna mavrica je na Rakovnik pritegnila okoli petsto otrok, animatorjev in njihovih spremljevalcev.

V soboto, 10. junija je bila na Rakovniku v Ljubljani Čarna mavrica - sklepna prireditev ob koncu veroučnega leta, ki se je je udeležilo okoli petsto udeležencev iz vse Slovenije. Pod imenom Čarna mavrica sta združeni dve otroški prireditvi – Čarno jezero in Mavrično katehetske igre; prireditev že četrto leto zapored pripravljajo revija Mavrica, Salezijanski mladinski center Rakovnik in Slovenski katehetski urad, letos pa so se odločili tudi za novo, skupno poimenovanje.

Srečanje z geslom V objemu družine se je začelo z uvodno molitvijo pri Lurški kapeli, ki jo je povezovala Kristina Anželj, nato pa so se otroci razporedili v okoli dvajset delavnic.



V senci zelenega »avditorija« pri Lurški Mariji so udeleženci opoldan prisluhnili novi monodrami oz. pesnitvi v verzih igralca Gregorja Čušina, ki ga je s kromatično harmoniko spremljal sin Matija Jošt.



Mavrično-katehetskega kviza se je letos udeležilo kar 20 skupin, v katerih se je pomerilo 193 tekmovalcev. V finale sta se uvrstili skupini Vidovčki iz Šentvida nad Ljubljano in Lučke iz Šturij. Vprašanja je zastavljal Jure Sešek, zmagale so šturske Lučke. Pokal, kolajne, nagradne vstopnice za živalski vrt, Arboretum Volčji Potok in knjižne nagrade je prvim trem skupinam podelila urednica Mavrice Melita Košir.



Srečanje so sklenili z mašo, ki jo je daroval salezijanec Jure Babnik, vodja salezijanskega mladinskega centra na Rakovniku. Bogoslužje je lepšala rakovniška glasbena skupina FZL /Fušamo z ljubeznijo/, ki je geslo letošnjega srečanja podprla s spevno novonastalo pesmijo »V objemu družine je vedno lepo«.



Radost čarnega dne so, kot je že v navadi, polepšali baloni, ki so se ob koncu maše kot razigrana mavrica razprostrli s kora in pristali v rokah najmlajših obiskovalcev.

Več si preberite v naslednji Družini (let. 66, št. 25).



Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh