Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če gre dobro družini, to dobro vpliva na družbo

Za vas piše:
STA
Objava: 17. 12. 2015 / 09:35
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Če gre dobro družini, to dobro vpliva na družbo

Podpredsednik slovaškega parlamenta Jan Figel je na obisku v Sloveniji spregovoril o družini.

Foto: Oton Naglost

Slovaška ščiti zakonsko zvezo med moškim in žensko in jo podpira v njenem razvoju, je v sredo, 16. novembra, na novinarski konferenci v organizaciji inštitutov dr. Jožeta Pučnika in dr. Janeza Evangelista Kreka dejal podpredsednik slovaškega parlamenta in nekdanji evropski komisar Jan Figel. Če gre dobro družini, to pozitivno vpliva tudi na družbo, je dodal.

"Osnovna tema v 21. stoletju so družina, svoboda in demokracija," je poudaril Figel, ki je tudi predsednik najmočnejše opozicijske stranke na Slovaškem, Krščansko-demokratskega gibanja.

Slovaška opredeljuje zakonsko zvezo kot zvezo med moškim in žensko tudi v ustavi, je pojasnil. Če uspeva družina, uspevata tudi narod in gospodarstvo, meni.

Nekdanji evropski komisar za kulturo in izobraževanje je poleg tega spomnil tudi na evropsko resolucijo Kar je dobro za družino, je dobro tudi za Evropo.

Vsak otrok ima po njegovih besedah pravico do očeta in matere, odnosi v družini pa vplivajo tudi na otrokov osebni razvoj. Država mora po njegovem opozorilu ščititi najšibkejše, to pa so otroci. "Otroci so prihodnost države in naroda," je poudaril.

Predsednik upravnega odbora Inštituta dr. Jožeta Pučnika Boštjan Kolarič je dejal, da so gosta povabili v Slovenijo z namenom, da predstavi pogled na zakonsko zvezo na Slovaškem. "To je izredna priložnost, da se seznanimo z dobro prakso države, ki nam je blizu, s katero nas povezujejo zgodovinski in kulturni dogodki. Hkrati pa vedno bolj postaja zgled tudi na drugih področjih," je izpostavil.

Na Inštitutu dr. Janeza Evangelista Kreka pa so izrazili mnenje, da bo gostova predstavitev stališča na Slovaškem lahko pripomogla k pogledom na novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri bomo odločali na nedeljskem referendumu, je dejal Janez Cigler Kralj iz upravnega odbora inštituta.

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh