Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če je hrana dobra, ne more biti poceni

Za vas piše:
Veronika Sorokin
Objava: 23. 11. 2022 / 10:07
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 10:09
Če je hrana dobra, ne more biti poceni
Reportaža za Ljudje dobre volje, mlekarstvo Planika v Bovcu. FOTO: Siniša Kanižaj

Če je hrana dobra, ne more biti poceni

Anka Lipušček Miklavič, dolgoletna direktorica Mlekarne Planika Kobarid, letošnja prejemnica reda za zasluge Republike Slovenije, in njen naslednik Miran Božič.

Še predobro vemo, da za uspešnimi zgodbami živilskopredelovalnih obratov in izdelkov vrhunske kakovosti stojijo ljudje z bogatimi delovnimi izkušnjami, znanjem in jasnim ciljem, kako ohraniti visoke standarde ter kakovost živilskih izdelkov tudi v prihodnje. Nedvomno je ustvarjalka ene teh velikih zgodb Anka Lipušček Miklavič, dolgoletna direktorica Mlekarne Planika Kobarid, ki letos svoje odgovorno poslanstvo predaja nasledniku, direktorju Miranu Božiču.

»Rjava je ta prava«

Ob obisku Bogate, Ekološkega oglednega posestva Bovec te z veličastnostjo najprej očarajo posoški vrhovi Polovnik, Kal nad Koritnico, Rombon, Krasji vrh, Svinjak in Kanin. Pogledu v višavje sledi stik s sivo-rjavo pasmo goveda, značilno za posoško regijo, ki je prilagojena za zahtevnejše, strme pašne pogoje tudi na nadmorski višini nad 1000 m.

Na posestvu, ustanovljenem leta 1982, ki je od leta 2013 zavezano ekološkim standardom vzreje, imajo okoli 180 glav živine; od tega je prib...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh