Zapri
Iskanje

»Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera …« (1 Kor 15,17)

Za vas piše:
Alojzij Cvikl
Objava: 11. 04. 2020 / 11:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2020 / 06:36
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera …« (1 Kor 15,17)

Velikonočno voščilo.
On, ki nas ozdravlja in tolaži, je nekdo, ki živi. Je vstali Kristus, poln nadnaravne moči, oblečen v neskončno luč. Zato je Pavel zapisal: »Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera …« (1 Kor 15,17)

Če On živi, potem je lahko vsak trenutek navzoč v tvojem življenju, da ga napolni z lučjo. Tako ne bo nikoli več osamljenosti niti zapuščenosti. (Papež Frančišek, Posinodalna apostolska spodbuda »Kristus živi«, št. 124-125)

Vstali Gospod živi in ostaja z nami ter ne zapušča nikogar, še posebej ne tistih, ki so v preizkušnjah, v bolečini ali v žalovanju. Velika noč pomeni spoznati in v veri doživeti bližino vstalega Gospoda sredi med nami: v družini ali v katerikoli skupnosti. Zato iščimo sledi vstalega Gospoda sredi konkretnega življenja, ki ga živimo! V zgodovini Cerkve ni manjkalo pričevalcev Vstalega. Imejmo zato odprte oči in srce, da bomo tudi sredi preizkušenj prepoznavali sodobne pričevalce Jezusovega vstajenja, predvsem pa bodimo mi sami prinašalci velikonočnega upanja.

V želji, da bi globoko doživeli bližino Vstalega, ki je upanje za vsakega izmed nas, voščim duhovno bogate velikonočne praznike in vas pozdravljam. mons. Alojzij Cvikl DJ mariborski nadškof metropolit »Če pa Kristus ni bil obujen, je prazna vaša vera …« (1 Kor 15,17)

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Filozofija in esejistika
4,17€ Poglej izdelek: Potovanje duše k Bogu
Nalaganje
Nazaj na vrh