Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cedevita Olimpija si je priigrala nastop v četrtfinalu

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 20. 04. 2022 / 10:08
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2022 / 10:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cedevita Olimpija si je priigrala nastop v četrtfinalu
Alen Omić (KK Cedevita Olimpija) se veseli preboja v četrtfinale. FOTO: Cedevita Olimpija Ljubljana

Cedevita Olimpija si je priigrala nastop v četrtfinalu

Cedevita Olimpija je na sinočnji tekmi v domači Areni Stožice na kolena spravila Türk Telekom z rezultatom 93:80 in si s tem zagotovila nastop v četrtfinalu tega evropskega tekmovanja.

Zmaji so si že v začetku tekme priigrali dvomestno prednost in jo ohranjali vse do konca. Pred zadnjo četrtino so jo povečali kar na 30 točk.

Glavni trener KK Cedevite Olimpije Jurica Golemac je bil ob zmagi navdušen. »Fantastična zmaga, fantastično vzdušje in fantastična Cedevita Olimpija. Čestitke košarkarjem in občinstvu, bili so neverjetni. Osredotočeno smo igrali 35 minut, nato nekoliko popustili, a vseeno zasluženo zmagali. Gremo naprej!«

Zmaji so za navijače pripravili pravo poslastico. FOTO: Cedevita Olimpija Ljubljana

Blažič strelsko najuspešnejši 

Prvi strelec tekme je bil kapetan Jaka Blažič, ki se je ustavil pri 20 točkah. Alen Omić jih je dodal 15, poleg tega pa je v statistiko vpisal neverjetnih 16 skokov. Zoran Dragić in Jacob Pullen sta dosegla 14 točk, Yogi Ferrell pa 11.

»Nekaj več kot deset dni je od zadnje tekme v evropskem pokalu, a misli so bile dolgo usmerjene v ta obračun. Imeli smo tremo. Že dolgo časa nisem občutil takšne evforije v Ljubljani, takšne podpore od navijačev. To je za vse skupaj lep večer. Slovenija je konec koncev košarkarska nacija in smo na dobri poti, da pri nas dobimo dober klub,« pravi kapetan Jaka Blažič.


Partizan ali Frutti Extra Bursasport?

Nocoj bomo izvedeli, s kom se bo Cedevita Olimpija borila v četrtfinalu. Možna nasprotnika sta KK Partizan Beograd ali Frutti Extra Bursasport košarkaški klub iz Turčije.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh