Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjan Čeh po srebru v Budimpešti: Cilj na olimpijskih igrah bo zlato

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 08. 2023 / 07:53
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2023 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kristjan Čeh po srebru v Budimpešti: Cilj na olimpijskih igrah bo zlato
Kristjan Čeh je v Budimpešti postal svetovni podprvak. FOTO: FB Atletska zveza Slovenije

Kristjan Čeh po srebru v Budimpešti: Cilj na olimpijskih igrah bo zlato

Slovenski metalec diska Kristjan Čeh je na svetovnem prvenstvu v atletiki, ki se te dni odvija v Budimpešti, osvojil srebrno odličje. V zadnji seriji je disk zalučal dobrih 70 metrov daleč in zaostal le za Švedom Danielom Stahlom, ki je z 71,46 metra dosegel rekord prvenstev.

Čeh je izvrstno odprl tekmo in takoj prevzel vodstvo. Pred finalno serijo je bil 24-letni aktualni svetovni prvak drugi, v zadnjem metu pa je na kratko spet prevzel vodstvo, a je Stahl v zadnjem metu z rekordom svetovnih prvenstev prepričljivo osvojil zlato. Tretji je bil Litovec Mykolas Alekna, lanski evropski prvak in svetovni podprvak.

Upal, da bo zadnji met dovolj za zmago

Čeh je bil po finalu zadovoljen s srebrom. Za STA je po tekmi dejal: »Vedel sem, da sem sposoben preseči 70 metrov, da sem dobro pripravljen. Prejšnje mete sem zgrešil, četudi je bilo 68, 69 metrov, bi lahko že prej disk letel dlje. Ko sem vrgel prek 70 metrov, sem si rekel, da je bil to dober met in da bom mogoče lahko zmagal. Vedel pa sem tudi, da je Stahl izjemen tekmovalec, da ima rad polne tribune in mu navijači dajo še dodatno energijo. Nisem pa si mislil, da bo njegov zadnji met letel tako daleč.«


V Parizu bo ciljal na zlato

Čeh je bil lani je bil zlat na v Eugenu v ZDA, naslednje leto v Parizu pa odkrito cilja na najvišje mesto: »Upam, da mu bom naslednje leto v francoski prestolnici odvzel olimpijsko zlato. Pripravil se bom maksimalno, kot sem se tudi za letošnje svetovno prvenstvo. To bo glavni cilj prihodnje sezone in zagotovo bo tudi na olimpijskih igrah izjemna tekma.«

Na tribuni je zanj navijala družina

Čeha je veselilo, da je imel na tribunah zaradi bližine prvenstva podporo domačih: »Prišla je moja družina. Ni pogosto, da so na velikih tekmovanjih, a je to prvenstvo tako blizu, da so prišli danes. Kmalu bomo proslavili to srebrno odličje.« Naslednja tekma, kjer bo svetovni podprvak imel novo možnost za dokazovanje, bo 30. avgusta v Tallinnu v Estoniji.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh