Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev in mediji

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 11. 11. 2009 / 08:29
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev in mediji

Srečanje tiskovnih predstavnikov evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in zasedanje Komisije evropskih škofovskih konferenc za medije (CEEM) v Rimu

Danes in jutri v Rimu poteka letno srečanje tiskovnih predstavnikov evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Poleg predstavitve življenja Cerkve v preteklem letu v deželah, ki jih zastopajo njihovi predstavniki, sta na programu naslednji temi: Cerkev v medijih in Sodelovanje med škofovskimi konferencami z namenom, da bi izboljšali komunikacijo v Cerkvi v Evropi.

Od četrtka, 12., do nedelje, 15. novembra 2009, pa bo potekalo plenarno zasedanje Komisije evropskih škofovskih konferenc za medije (CEEM). Organizatorji pričakujejo okrog 100 udeležencev, med katerimi bodo člani omenjene Komisije, tiskovni predstavniki CCEE, kot tudi strokovnjaki s področja medijev. Navzoča bosta tudi podpredsednik CCEE kardinal Josip Bozanić in predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja msgr. Claudio Maria Celli.

Program bo potekal pod geslom Kultura interneta in komunikacija v Cerkvi. Udeleženci bodo v obliki predavanj, okroglih miz in delavnic spoznavali sodobne oblike komunikacije, možnosti oznanjevanja evangelija po internetu, uporabo interneta pri odraščajoči populaciji ter vlogo Cerkve v sodobni kulturi interneta.

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se srečanj udeležuje tiskovni predstavnik SŠK dr. Andrej Saje.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh