Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev na Filipinih med bogoslužji seznanja z ebolo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 10. 2014 / 09:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev na Filipinih med bogoslužji seznanja z ebolo

Katoliška Cerkev sodeluje v vladni kampanji ozaveščanja državljanov o smrtonosni bolezni.

Katoliška Cerkev na Filipinih sodeluje pri vladni kampanji za ozaveščanje državljanov o smrtonosnem virusu ebole. Poleg katoliških bolnišnic, šol in župnijskih občestev bodo ljudi s podrobnostmi o nalezljivi bolezni seznanjali tudi med bogoslužji, je na svoji spletni strani minuli konec tedna sporočila Filipinska škofovska konferenca.



Četudi na Filipinih uradno niso zabeležili še nobenega primera obolelega za ebolo, je potrebno bolezen jemati izredno resno, pobudo utemeljuje izvršni tajnik škofijske komisije za zdravstvena vprašanja, Dan Cancino.

Katoliške bolnišnice se že pripravljajo na morebiten izbruh nalezljive bolezni. Filipinski zdravstveni izvedenci se bojijo, da bi lahko virus ebole v državo prišel s filipinskimi zdomci, ki se vračajo v domovino. Več kot deset milijonov Filipincev dela kot mornarjev, bolniških negovalcev, hišnih pomočnikov in gradbenih delavcev v tujini. Ministrstvo za zdravje v Manili je minuli teden zagotovilo, da bodo državljane, ki se v domovino vračajo s kriznih območij, pa tudi njihove svojce, zaradi morebitnih simptomov bolezni pregledali pripadniki mirovnih čet Združenih narodov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh