Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev na pomoč Pakistanu

Objava: 08. 09. 2010 / 07:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev na pomoč Pakistanu

Cerkev si v tem težkem času prizadeva lajšati razmere v Pakistanu, prizadetim v poplavah pomaga tudi Pakistanska Karitas.

Po velikih poplavah, ki so Pakistan prizadele meseca avgusta, mnogo ljudi še vedno potrebuje pomoč. Razmere otežujejo tudi vedno pogostejši teroristični napadi. Napada v Kveti in Lahoreju prejšnji teden sta zahtevala skoraj sto žrtev, ponedeljkov samomorilski napad v mestu Laki Marvat na severozahodu Pakistana je terjal devetnajst življenj, ranjenih pa je bilo najmanj štirideset oseb.

Kot poročanje katoliške agencije Fides povzemajo pri vatikanskem radiu, je predsednik Pakistanske škofovske konference in lahorski nadškof Lawrence Saldanha povedal, da si Cerkev v tem težkem času močno prizadeva pomagati po svojih najboljših močeh. Poleg poplav, ki puščajo veliko opustošenje, se med ljudmi povečuje tudi strah pred terorizmom. Zaradi obojega ljudje zelo trpijo, je dejal nadškof Saldanha in dodal, da si kot kristjani še naprej prizadevajo pomagati beguncem ter jih podpirati z besedo upanja in molitve. Po besedah direktorja Papeških misijonskih družb v Pakistanu Maria Rodriguesa želijo teroristične skupine še bolj poglobiti tragedijo, ki je prizadela državo. Po njegovem mnenju bi se morala vlada soočiti s tem problemom in se odzvati na polemike ter splošno nezadovoljstvo. Teroristi namreč poskušajo izkoristiti tragične razmere in napadajo že tako oslabljen narod.

Rodrigues je še dejal, da je poplavljenega veliko ozemlja in da ljudje nenehno prihajajo prosit pomoč. Dostava pomoči žrtvam je otežena, saj so bile v poplavah uničene številne ceste. Po njegovem mnenju bosta potrebni vsaj dve leti, da si bo Pakistan opomogel od te katastrofe. Bolj kot kdajkoli prej je potrebna mednarodna pomoč na vseh ravneh, saj se Pakistan sam ne more spoprijeti z vsemi težavami, je zatrdil Rodrigues in dodal, da ne manjka krščanskega upanja in da je prisotnih mnogo rok, ki pomagajo brez meja in ovir.

Prizadetim v poplavah v Pakistanu se ves čas posveča tudi človekoljubna organizacija Karitas Pakistan, ki svet ponovno poziva k solidarnosti. Da bi okoli 360.000 osebam v naslednjih šestih mesecih lahko še naprej zagotovili hrano, bivališča in zdravila ter jim nudili zdravstveno in drugo pomoč, bi bilo potrebnih okoli deset milijonov evrov. V Pakistanu naraščajo potrebe po pomoči, povečuje se število žrtev, vedno več je tudi prizadetih območij. Skoraj petina države je potopljena v vodo, ponekod so bile odplavljene celotne vasi.

Zaskrbljenost povečujejo tudi novice, ki krožijo v zadnjih dneh, da poskušajo večji posestniki preusmeriti tok rek, da bi tako zavarovali svoja posestva. Na ta način bi ogrozili mnogo majhnih podeželskih naselij. Karitas Pakistan v teh težkih razmerah nadaljuje z delom in se poskuša na nastale razmere odzivati umirjeno in učinkovito. Pri njenem delu jo podpirajo tudi ostale organizacije Karitas s celega sveta.

Na fotografiji: Nasin satelitski posnetek Inda v času poplav (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh