Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev obsoja ognjeni napad na mošejo v Belgiji

Objava: 15. 03. 2012 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev obsoja ognjeni napad na mošejo v Belgiji

Odgovornost za napad pripisujejo ultrakonzervativnem sunitičnem gibanju salafistov.

Ognjeni napad na mošejo v Anderlechtu je v Belgiji poskrbel za precejšnje ogorčenje. Po besedah bruseljskega vikarja, pomožnega škofa Jeana Kockerolsa, takšnega ravnanja ne more upravičiti prav nič. Škof Kockerols je ob tem izrazil tudi iskreno sožalje islamski skupnosti in družini žrtve omenjenega napada.

V požigu šiitske mošeje v bruseljskem predelu Anderlecht je minuli ponedeljek življenje izgubil tamakjšnji imam. Oče štirih otrok je po navedbah belgijskih medijev umrl zaradi zastrupitve z dimom.

Po navedbah policistov so v največjem izmed štirih šiitskih svetišč v Bruslju požar zanetili s pomočjo molotovk, mošeja pa je skorajda povsem uničena. Osumljence za požig so že prijeli.

Podpredsednica Belgijskega sveta muslimanov Isabelle Praile je v pogovoru za londonski časnik ‘Al Arabiya’ povedala, da so za dejanje najverjetneje odgovorni pripadniki ultrakonzervativnega sunitičnega gibanja salafistov. Podobnega mnenja je tudi belgijska ministrica za notranje zadeve Joelle Milquet, ki meni, da je za napad gotovo odgovorno kakšno skrajno gibanje. Dejanje bi bilo lahko povezano z nasiljem v Siriji, kar očividci povezujejo z izjavami storilca.

Kot je pojasnil župan Anderlechta Gaetan van Goidsenhoven, vzrok za napad zaenkrat še ni znan, župan pa poziva k previdnosti. Po navedbah podpredsednice islamske skupnosti Praileove je bila Riadova mošeja pred nekaj leti zaradi groženj salafistov že pod policijsko zaščito.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh