Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev potrebuje »ministre« – srečanje izrednih delivcev obhajila

Za vas piše:
G. C.
Objava: 12. 12. 2022 / 07:49
Oznake: Obhajilo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2022 / 09:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev potrebuje »ministre« – srečanje izrednih delivcev obhajila
FOTO: Gregor Celestina

Cerkev potrebuje »ministre« – srečanje izrednih delivcev obhajila

V Stični se je zbralo okrog 50 izrednih delivcev obhajila. Najprej so skupaj z Gregorjem Celestino razmišljali o tem, zakaj je sv. maša za kristjane tako zelo pomembna in kaj se dogaja z njimi med obhajanjem evharistije. Vstopajo namreč v božje kraljestvo, kraljestvo pa vstopa med njih. Zato se lahko ljubijo med seboj onkraj človeških simpatij ali antipatij in živijo Jezusovo naročilo, da bi bili vsi eno.

Voditelj Škofijske komisije za bogoslužje pri Škofijskem pastoralnem svetu ljubljanske nadškofije p. Nikolaj Aracki je med drugim spregovoril o prenovi v Cerkvi in poudaril, da je cilj vsake prenove bolj krščansko življenje. Krščansko življenje namreč krepimo z bolj dejavno udeležbo.

Potrebujemo ministre

Ni potrebno, da vse razumemo. Pomembno pa je, da postajamo zemlja, v kateri se skrivnost odrešenja vedno bolj razodeva. Mašna daritev se daruje v skrivnostnem Kristusovem telesu. A potrebujemo ministre, da bi Kristusovo telo lahko živelo svoje bogoslužje: ministrante, pevce, mežnarje, bralce, izredne delivce obhajila, ...

Mašo je daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. FOTO: Gregor Celestina

Prinašanje Kristusa ljudem

»Janez Krstnik je pokazal na Kristusa, vi pa ga prinašate ljudem«, je pri maši zbrane delivce nagovoril škof Franci Šuštar. Zahvalil se jim je za njihovo pomenljivo služenje in jih spodbudil k poglobljeni veri, v kateri se nam odpira skrivnost evharistije.



Nalaganje
Nazaj na vrh