Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev pričenja vseevropsko akcijo proti rasnem razlikovanju

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 04. 2012 / 21:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev pričenja vseevropsko akcijo proti rasnem razlikovanju

Komisije Pravičnost in mir po vsej Evropi se obračajo na odgovorne politike.

Z vseevropsko akcijo 'Bojujmo se proti rasizmu, krepimo mladino' se želi katoliška Cerkev v Evropi podati v boj proti rasnem razlikovanju in se obenem zavzeti za evropsko mladino, je v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress pojasnil glavni tajnik avstrijske komisije Pravičnost in mir, Stefan Krummel. Trideset narodnih komisij, zbranih v evropskem krovnem združenju, je namreč izdalo skupno pobudo za omenjeno akcijo.

Pobuda vsebuje poziv odgovornim politikom v Evropi, naj proteste in nejevoljo mladih jemljejo resno. Izgubljeno zaupanje mladih v politiko bi veljalo ponovno pridobiti in mlade spodbujati predvsem na področju izobraževanja. Vzgoja, ki bi temeljila na sodelovanju in vrednotah, bi lahko postala 'temelj za izkoreninjenje sovraštva do tujcev in odpora do demokracije'.

V luči gospodarske in denarne krize bi morale po mnenju krovnega združenja komisij Pravičnost in mir države svoja sredstva vlagati predvsem v izobraževanje mladih. Kdor pravočasno ugotovi pomanjkanje izobrazbe denimo pri mladih priseljencih, jo z ustrezno ponudbo lahko uspešno preseže. Pri tem velja razvijati strategije dosledne vključujoče politike – ne samo, ampak še posebej na področju izobraževanja.

S tem razlogom se bodo evropske komisije Pravičnost in mir v istem časovnem obdobju s svojimi pobudami obrnile na posamezne vlade in poslance v Evropskem parlamentu, saj si želijo, da bi se politiki zavedeli nujnosti ponovne pridobitve zaupanja mladih v politični sistem. Današnja in prihodnja dobrobit mladih bi morala biti sestavni del sleherne strategije za krepitev gospodarstva.

Konferenci Evropske komisije Pravičnost in mir pripada trideset narodnih komisij, vsako izmed njih pa je ustanovila narodna katoliška škofovska konferenca. Sedež Evropske komisije je trenutno v francoski prestolnici.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh