Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Braziliji žaluje za žrtvami požara v diskoteki

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 01. 2013 / 17:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Braziliji žaluje za žrtvami požara v diskoteki

Sožalje vsem žalujočim je izrekel tudi papež Benedikt XVI.; v Riu de Janeiru je na deset tisoče vernikov molilo v tamkajšnji stolnici in pred njo; število smrtnih žrtev višje od 230.

Cerkev v Braziliji žaluje za žrtvami katastrofalnega požara v kraju Santa Maria. Po celi državi so minulo nedeljo obhajali spominska bogoslužja za preminule, med drugim tudi v Riu de Janeiru, kjer je v tamkajšnji stolnici in pred njo molilo na deset tisoče vernikov. Nadškof v Riu, Dom Orani Tempesta, je odpovedal načrtovano veliko škofijsko slavje in vernike pozval, naj se udeležijo molitev in spominskega bogoslužja za več kot 230 smrtnih žrtev.

Brazilska škofovska konferenca je v nedeljo objavila pojasnilo svojega predsednika, kardinala Raymunda Damascena Assias, namenjeno škofu v Santa Marii, Domu Heliu Rupertu. Kardinal je izrazil solidarnost škofovske konference z vsemi prebivalci Santa Marie. Škof Rupert pa je vernike svoje škofije pozval k molitvi.

Včeraj dopoldne so v športnem središču v Santa Marii priredili ekumensko žalno slovesnost, ki jo je vodil škof Rupert, udeležilo pa se je je več deset tisoč ljudi, sorodnikov in prijateljev žrtev katastrofalnega požara.

Do požara v diskoteki v kraju Santa Maria v brazilski južni zvezni državi Rio Grande do Sul je prišlo v noči s sobote na nedeljo, število žrtev pa naj bi bilo višje od 230, z več kot sto hudo poškodovanimi, ki so jih oskrbele tamkajšnje bolnišnice. Kot vzrok za nesrečo navajajo uporabo pirotehničnih sredstev med nastopom neke glasbene skupine.

Na vest o katastrofalnem požaru se je pretresen odzval tudi papež Benedikt XVI. Nadškofu Heliu Adelarju Rubertu je minuli ponedeljek poslal sožalni telegram, v katerem je izrazil obžalovanje za 'tragično smrt na stotine mladih', obenem pa zapisal, da deli bolečino z vsemi svojci. Telegram je v imenu svetega očeta podpisal vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Papež moli za vse umrle in poškodovane. Smrtne žrtve v molitvah priporoča Božji milosti, poškodovanim pa želi čim prejšnje okrevanje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh