Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Egiptu v boju za izobrazbo in proti otroškemu delu

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 13. 06. 2012 / 06:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Egiptu v boju za izobrazbo in proti otroškemu delu

Po navedbah koptsko-katoliškega škofa Qulte Cerkev v Egiptu upravlja stosedemdeset šol.

Koptsko-katoliški škof Yohanna Qulta je poudaril izreden pomen katoliške Cerkve za egiptovsko šolstvo. V pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress je škof opozoril na stosedemdeset šol, ki jih v državi upravlja mala katoliška manjšinska Cerkev. Ta se v številnih projektih pomoči zavzema za tamkajšnje otroke in mladostnike. Cerkev je po škofovih besedah močno vpeta tudi v egiptovski sistem zdravstvene oskrbe.

Posebnega pomena za izboljšanje socialnega položaja je v tej muslimanski deželi prisotnost človekoljubne organizacije Karitas. Kot je povedal predstavnik egiptovske Karitas, je v ospredju prizadevanj trenutno pomoč otrokom in mladostnikom. Omenjena človekoljubna organizacija z ostalimi partnerji sodeluje pri narodnem programu ‘Children at Risk’ (Otroci v nevarnosti), namenjenemu otrokom med petim in osemnajstim letom, ki so brez družin prisiljeni živeti na ulici.

Od lanskega septembra egiptovska Karitas sodeluje tudi z egiptovskimi ministrstvi v obširnem programu za boj proti otroškemu delu in preprečevanje le-tega. Program vključuje sodelovanje z družinami, ki v hudi denarni stiski svoje otroke pustijo delati. Cilj tamkajšnje Karitas je, pojasnjuje njen predstavnik, da otroci dobijo priložnost za zaključek šole in šele potem vstopijo v svet dela.

Kot katoliška organizacija si egiptovska Karitas skupaj z muslimani, pravoslavnimi in evangeličanskimi kristjani prizadeva, da bi vsi ljudje v Egiptu živeli enakopravno, brez kakršnega koli razlikovanja. Kljub spremembam, ki se dogajajo v tej severnoafriški državi, človekoljubna organizacija ves čas nemoteno obratuje, njeni sodelavci pa nikoli niso bili deležni nasilja s strani političnih upornikov ali vlade.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh