Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Španiji s plakati proti splavu

Objava: 17. 03. 2009 / 08:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Španiji s plakati proti splavu

Katoliška Cerkev v Španiji je minuli ponedeljek začela s protestno kampanjo proti predvideni liberalizaciji zakonodaje s področja splava. Pod geslom ‘Zaščiti moje življenje’ so po vsej državi razobesili 30.000 plakatov in razdelili osem milijonov zloženk. S to kampanjo Španska škofovska konferenca izraža svoje nasprotovanje predvideni liberalizaciji splava. V 36 španskih mestih so na ogled veliki obcestni plakati.

Na plakatih sta upodobljena dojenček in ris. Žival, ki ji grozi izumrtje, je v Španiji zakonsko zaščitena, zato se otrok na plakatu sprašuje, zakaj tudi sam ni deležen zaščite države. Predstavnik Španske škofovske konference je pojasnil, da naj bi o kampanji, ki bo trajala do 30. marca, govorili tudi pri bogoslužjih.

Čeprav je do sedaj predviden le en zakonski osnutek za liberalizacijo splava, se je Cerkev odločila za protestno kampanjo. Osnutek predvideva nekaznovano prekinitev nosečnosti do 14. tedna, mladoletnice pa naj bi splav lahko opravljale tudi brez soglasja staršev.

Do sedaj je bila umetna prekinitev nosečnosti v Španiji načeloma prepovedana. Zakon iz leta 1985 dopušča le tri izjeme. Do 12. tedna nosečnosti je dovoljen splav v primeru posilstva, v prvih 22 tednih pri napačnem razvoju zarodka, in brez časovne omejitve v primeru, ko je ogroženo fizično ali psihično zdravstveno stanje matere.

Španski mediji poročajo, da se je v preteklih desetih letih število splavov v Španiji povečalo za 73%. Za splav se odloči dvakrat več žensk med 20. in 29. letom starosti kot ob koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh