Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Cerkev v stiski' razdelila petdeset milijonov otroških Svetih pisem

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 21. 06. 2012 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Cerkev v stiski' razdelila petdeset milijonov otroških Svetih pisem

Jubilejni izvodi so bili nedavno izdani v Angoli v jeziku ubundu.

Otroško Sveto pismo mednarodne človekoljubne organizacije ‘Cerkev v stiski’ (Kirche in Not) je doseglo naklado petdeset milijonov izvodov. Kot so v začetku tedna sporočili predstavniki omenjene organizacije v Münchnu, so bili jubilejni izvodi nedavno izdani v Angoli v jeziku ubundu.

Knjiga, ki jo v deželah v razvoju pogosto delijo kar brezplačno, je po navedbah organizacije trenutno na voljo že v 140 državah in v 172 jezikih. Osemdeset ilustracij v otroškem Svetem pismu je nastalo v okviru cerkvenega socialnega dela z otroki z ulic v najrevnejših predelij perujske prestolnice Lima.

Zamisel o otroškem Svetem pismu se je porodila ustanovitelju človekoljubne organizacije ‘Cerkev v stiski’, patru Werenfriedu van Straatenu (1913-2003). V Mednarodnem letu otroka, leta 1979, je redovnik želel dati znamenje, ki bi otrokom pomagalo premagati duhovno stisko. Na svetovnem spletu je knjižica, prirejena v otrokom razumljivem jeziku, dostopna v več ducat različnih prevodih (http://kinderbibel.dli-info.de).

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh