Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Sveti deželi vabi k »dnevu vere«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 11. 2013 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkev v Sveti deželi vabi k »dnevu vere«

Cerkev v Sveti deželi vabi k »dnevu vere«

Patriarh Twal bo slovesno bogoslužje obhajal 17. novembra v Nazaretu.

Katoliška Cerkev v Sveti deželi 17. novembra vabi k obhajanju »mednarodnega dneva vere« v Nazaret. Na prireditvi, ki sodi med sklepne slovesnosti leta vere, ki ga je v lanskem letu oznanil upokojeni papež Benedikt XVI., po navedbah izraelskega ministrstva za turizem pričakujejo več tisoč udeležencev z vsega sveta.

Osrednje bogoslužje, ki ga bo obhajal latinski patriarh v Jeruzalemu Fouad Twal, je predvideno na prostem, v neposredni bližini mesta Nazaret. Poleg domačih romarjev pričakujejo še vernike iz Italije, Španije in Brazilije, pa tudi iz sosednjih držav. Bogoslužja naj bi se po navedbah ministrstva, ki je soprireditelj celotne slovesnosti, udeležil tudi izraelski minister za turizem Uzi Landau. Na programu so tudi različne glasbene točke katoliških zborov z vsega sveta.

Po navedbah ministrstva naj bi bogoslužje v živo prenašali tudi preko ekranov. Izrael si s prireditvijo obeta pozitiven prispevek k podobi države kot enega izmed osrednjih romarskih ciljev na svetu. Leta 2012 je po uradnih statistikah Izrael obiskalo več kot dva milijona krščanskih romarjev in turistov. Kristjani tako predstavljajo okoli 60 % vseh turistov v Sveti deželi.Med povabljenimi krajevnimi Cerkvami so po navedbah latinskega patriarhata poleg rimokatoliške še grška katoliška Cerkev, z Rimom združena maronitska Cerkev, združena sirsko-antiohijska krajevna Cerkev in armensko-katoliška Cerkev v Sveti deželi.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh