Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkve v Evropi molijo za mir v Ukrajini

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 14. 09. 2022 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2022 / 12:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkve v Evropi molijo za mir v Ukrajini
Skupna oblika molitve Cerkva v vsej Evropi bo tiha evharistična adoracija. FOTO: arhiv Družine

Cerkve v Evropi molijo za mir v Ukrajini

Na današnji praznik povišanja svetega križa bomo po različnih krajih v Evropi in Sloveniji molili za mir v Ukrajini.

Na pobudo predsednika Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in nadškofa v Vilni msgr. Gintarasa Grušasa se bodo krajevne Cerkve v Evropi na praznik, ki časti krščansko znamenje našega odrešenja in ga v vzhodnem obredu praznujejo na posebno slovesen način, po vsej celini povezale v molitvi za mir. Skupna oblika molitve bo tiha evharistična adoracija.

V Sloveniji so molitveni dogodki predvideni v naslednjih krajih:

  • Molitev za Ukrajino pred Najsvetejšim bo v ljubljanski nadškofiji ob 18.30 v župnijski cerkvi Ljubljana – Koseze. Prenos bo na spletni strani župnije Ljubljana-Koseze.
  • V mariborski nadškofiji bo molitev za mir v Ukrajini v mariborski stolnici. Molitev pred Najsvetejšim bo od 8.30 do 19.00 in se bo sklenila z večerno sveto mašo.
  • V Škofiji Novo mesto bo molitev v župnijski cerkvi sv. Lenarta v Novem mestu (pri frančiškanih). Molitev se bo začela s tiho adoracijo pred Najsvetejšim ob 17.00. Ob 18.30 bo molitev rožnega venca za mir, ob 19.00 pa sveta maša za mir.

Evropski katoličani smo se na pobudo CCEE v preteklosti že povezali v molitvi: leta 2020 za končanje epidemije koronavirusne bolezni, leta 2021 za žrtve epidemije ter letos ob priložnosti posvetitve in izročitve Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu srcu.

Nalaganje
Nazaj na vrh