Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkvena glasba pred novimi izzivi

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 18. 03. 2021 / 14:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2021 / 18:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cerkvena glasba pred novimi izzivi

Cerkvena glasba pred novimi izzivi

Prva številka revije Cerkveni glasbenik v letošnjem letu.
V prvi letošnji številki revije Cerkveni glasbenik boste spoznali Kristino Lovšin Salmič, doktorico medicine, specialistko pediatrije, cerkveno glasbenico, zborovodkinjo in organistko, ki prihaja iz župnije Leskovec pri Krškem.

Seznanili se boste z nekaterimi izzivi, s katerimi se sooča cerkvena glasba v Italiji, ter z možnostmi za nadgrajevanje glasbenega znanja pevcev in organistov.

Nova števila revije prinaša že običajni pregled orgelskih projektov v preteklem letu pri nas – Orgle v Sloveniji v letu 2020.

Ob 450. obletnici rojstva in 400. obletnici smrti se spominjamo skladatelja in glasbenega teoretika Michaela Praetoriusa, spominjamo pa se tudi 150-letnice rojstva Josipa Somreka.

Ne spreglejte poročila o skladateljskem natečaju za nove cerkvene zborovske skladbe. Sredi leta 2020 sta Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Rogaška Slatina, in Slovensko Cecilijino društvo razpisala natečaj za nove cerkvene zborovske skladbe. Skladatelji iz Slovenije in zamejstva so bili povabljeni, da na natečaju sodelujejo z novimi deli za mešane zbore a cappella ali z orgelsko spremljavo na liturgična ali še neuglasbena duhovna besedila. Prispele skladbe je konec leta pregledala strokovna komisija in izbrala nagrajence. Več o tem v novem Cerkvenem glasbeniku.

V njem boste lahko, poleg številnih drugih vsebin, prebrali še refleksijo 4. mednarodne konference Papeškega sveta za kulturo ter intervju z mladim glasbenikom Maticem Podobnikom.

Vabljeni k branju in nakupu!


Cena posameznega izvoda revije Cerkveni glasbenik je 5,95 evra, letna naročnina za šest številk pa 35,70 evra. Darilo ob naročilu: Vodnik po duhovni glasbi. Z naročilom na revijo ohranjate tradicijo sakralne glasbe na Slovenskem. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh