Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkveni glasbenik v novi preobleki

Za vas piše:
B. K.
Objava: 18. 03. 2013 / 11:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkveni glasbenik v novi preobleki

Revija, ki pri založbi Družina izhaja že 106. leto, je dobila novo preobleko – svežo zunanjo podobo.

Cerkveni glasbenik je marca izšel v prenovljeni podobi. Klasični vsebini najstarejše slovenske glasbene revije je pridan svež videz – v modrikaste tone jo je preoblekel oblikovalec Klemen Kunaver.

Revija je izhajala od leta 1878 vse do konca druge svetovne vojne (1945). Ponovno je začela izhajati leta 1976 vse do danes, ko beležimo 106. letnico izhajanja. »Široko in temeljito poznavanje najbolj širokega repertoarja cerkvenega glasbe, zborovske, pesemske in orgelske, je za cerkvenega glasbenika in njegovo delo na koru temeljnega pomena,« je v uvodu k marčni številki zapisal urednik revije muzikolog mag. Tomaž Faganel, in dodal, da sta nov letnik in leto, v katerem je navzven drugačen tudi Cerkveni glasbenik, priložnost, da spremenimo svoje širše, aktivno in živo, ne digitalno spoznavanje glasbe, tj. glasbe, s katero bomo bogatili najprej sebe in nato svoje pevce.

Revija se posveča izobraževanju, zgodovini, kroniki in promociji skladb, manj znanih, pozabljenih in novih. Najstarejšo slovensko glasbeno revijo pa lahko beremo tudi na spletu. Dostopni so vsi letniki od začetka izhajanja revije do konca druge vojne leta 1945, ko je revija prenehala izhajati. Urejena je po letnikih in številkah z ločenim notnim in besedilnim delom, dodan je tudi iskalnik po ključnih besedah.

Digitalna knjižnica Slovenije:
http://www.dlib.si/results/?query=%27keywords%3dcerkveni+glasbenik%27&pageSize=25&sortDir=AS

Več o vsebini letošnje številke in možnost naročila:
http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/revijeIzdaje/8E3598753A8EC0C2C1257B320033ECF1?OpenDocument


Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh