Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Češki radio cenzuriral pogovor s praškim nadškofom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 10. 2013 / 08:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Češki radio cenzuriral pogovor s praškim nadškofom

Češki radio cenzuriral pogovor s praškim nadškofom

Moderatorka je kardinala Duko prekinila zaradi »nedovoljenih napotkov volilcem«.

Na javnem češkem radiu so prekinili pogovor s kardinalom Dominikom Duko. Pred vključenim mikrofonom je moderatorka ponedeljkove oddaje, v kateri so v živo predvajali pogovor s primasom katoliške Cerkve na Češkem, predčasno prekinila program, potem ko je kardinal Duka namignil na komunistično obdobje v državi in javnemu radiu očital, da ne upošteva načel svobode govora. Argument moderatorke za prekinitev oddaje je bil, da so tako pozitivne kot tudi negativne kampanje v času neposredno pred parlamentarnimi volitvami na radiu prepovedane.

Praški nadškof je v pogovoru izrazil ogorčenje nad vprašanjem vračanja cerkvenega premoženja, ki je bilo zaseženo v času komunistične vladavine. Parlament je proces vračanja zaključil pred letom dni. Notranje ministrstvo je poskušalo doseči izjemo za cerkve na Praškem gradu, kar pa je vlada zavrnila. Kardinal Duka je z močnejšim glasom dejal, da bi se v tem primeru raje odpovedal češkemu državljanstvu in zapustil državo, kajti to bi pomenilo »vrnitev pod rdeče zastave s srpom in kladivom«.

Moderatorka je izjavo ovrednotila kot posredni namig volilcem, ki bodo konec tedna izbirali nove člane češkega parlamenta. »Upoštevati moramo volilna pravila češkega javnega radia in ta so povsem jasna«, je pojasnila in predčasno zaključila pogovor. Kardinalu Duki je ravno še uspelo, da se je ironično zahvalil za »cenzurirano oddajo«.








Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh