Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Charamsa po razkritju prosil papeža za pomoč

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 12. 10. 2015 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Charamsa po razkritju prosil papeža za pomoč

Odstavljeni vatikanski prelat je svetemu očetu napisal pismo.

Vatikanski prelat Krzystof Charamsa, ki je bil zaradi javnega priznanja svoje istospolne usmerjenosti tik pred začetkom zasedanja škofovske sinode o zakonu in družini odstavljen z vseh položajev, je za pomoč prosil papeža Frančiška. Svetemu očetu je napisal pismo, v katerem ga prosi, naj med zasedanjem škofovske sinode »odpre srca škofov«, kot je Charamsa pojasnil v pogovoru za španski časnik ABC.



Škofje bi morali med sinodo misliti »na vse družine«, je prepričan Charamsa; manjšine po njegovem mnenju ob tem ne bi smele biti izvzete. Katoliška Cerkev bi morala priznati tudi istospolno usmerjene posameznike, tako moške kot ženske, pa tudi biseksualce in transseksualce. »Dobri ljudje smo in zagovarjamo vrednote družine«, je v pogovoru za medije pojasnil nekdanji vatikanski sodelavec.

Charamsa je tik pred začetkom sinode v pogovorih za italijanske in poljske medije, pa tudi na tiskovni konferenci s katalonskim partnerjem v Rimu javnosti razkril svojo istospolno usmerjenost. Vatikan je duhovnika razrešil vseh dolžnosti v Kongregaciji za nauk vere in na papeških univerzah.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh