Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cigler Kralj: »Z odločbo ustavnega sodišča se ne strinjamo«

Za vas piše:
T. M.
Objava: 13. 07. 2022 / 17:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2022 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cigler Kralj: »Z odločbo ustavnega sodišča se ne strinjamo«
Janez Cigler Kralj. FOTO: Tatjana Splichal

Cigler Kralj: »Z odločbo ustavnega sodišča se ne strinjamo«

Nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj je danes komentiral odločitev ustavnega sodišča v zvezi z posvojitvijo otrok istospolnih partnerjev.

»Želim sporočiti, da se z nedavno odločbo ustavnega sodišča v NSi globoko ne strinjamo. Uporabili bomo vsa pravna sredstva, ki so na voljo, da bomo tej odločbi in implikacijam, ki jih ima na družbo, nasprotovali. Naše stališče je, da nobena še tako dobra mama ne more nadomestiti očeta in noben še tako dober oče ne more nadomestiti mame. Ustavno sodišče pri odločitvi ni bilo enotno. Napisani in priloženi sta namreč tudi dve zelo močni odklonilni mnenji, sodnikov dr. Svetliča in ddr. Jakliča,« je danes dejal vodja poslanske skupine NSi.

Skeptični smo, ali ta odločba v resnici sledi najvišjim koristim in pravicam otroka.

V NSi sicer ocenjujejo, tako kot je v enem izmed odklonilnih mnenj tudi omenjeno, da pravica odraslih oseb do posvojitve otroka ne obstaja. »Obratno, otrok mora biti posvojen v najbolj optimalno skupnost in v NSi verjamemo, da je to skupnost moža in žene,« je pojasnil nekdanji minister in nato dodal še, da »odločba ustavnega sodišča se dotika zelo pomenljivih in kočljivih vprašanj, glede najvišjih koristi in pravic otroka. In v NSi menimo, da je taka življenjska in občutljiva vprašanja potrebno reševati s perspektive pravic in najvišjih koristi otroka. In smo skeptični, ali ta odločba v resnici sledi tem najvišjim koristim in pravicam otroka.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh