Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čilska Cerkev že pomaga žrtvam potresa

Objava: 03. 03. 2010 / 10:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Čilska Cerkev že pomaga žrtvam potresa

Kot je zatrdil apostolski nuncij v Čilu, nadškof Giuseppe Pinto, je Cerkev nemudoma ponudila pomoč vsem potrebnim

Apostolski nuncij v Čilu, nadškof Giuseppe Pinto, je za vatikanski radio povedal, da je Cerkev v Čilu nemudoma začela nuditi pomoč vsem tistim, ki jih je najbolj prizadel nedavni rušilni potres 8, 8 stopnje po Richterjevi lestvici v tej južnoameriški državi.

Nadškof Pinto je dejal, da je sicer komunikacija med različnimi predeli države zelo otežkočena zaradi povzročene škode, predvsem na področjih, ki jih je potres najbolj prizadel. Med njimi so mesta Concepcion, Temuco in Curico. Človekoljubni delavci in organizacije se kljub temu na vso moč trudijo, da bi pomoč prišla v roke več kot milijona ljudi, ki so v naravni katastrofi ostali brez svojih domov.

Nadškof se zaveda, da bo položaj v državi vse hujši, saj se približuje zima, vendar se Cerkev trenutno trudi, da bi najprej poskrbela za osnovne in najnujnejše potrebe ljudi. Nuncij je spregovoril tudi o škodi, ki so jo v potresu utrpele krajevne cerkve. Močno poškodovanih je okoli sedemdeset odstotkov cerkva in kapel, starih od stopetdeset do dvesto let, vendarle pa, je zatrdil, je bazilika Naše Gospe Božje previdnosti, ki je v neposredni bližini nunciature, ostala razmeroma nepoškodovana, saj se je delno porušil le njen zvonik.

Nadškof Pinto je v pogovoru omenil tudi takojšnjo pomoč, ki jo tamkajšnji cerkveni delavci nudijo prizadetim. Številni škofje so, kot je dejal, že obiskali svoje župnije in cerkve in se pogovorili s tamkajšnjim prebivalstvom. Po njegovih podatkih nobeden izmed škofov ali duhovnikov v potresu ni izgubil življenja.

Nuncij je še omenil papežev nagovor pred molitvijo angelovega češčenja minulo nedeljo, v katerem je Benedikt XVI. svet pozval k solidarnosti s prizadeto državo, in izrazil upanje, da bo posredovanje svetega očeta spodbudilo številne Čilence, saj je vera med njimi izredno močna , še posebej pri družinah, ki živijo v podeželskih predelih Čila. Nadškof Pinto je prepričan, da so papeževe besede vsekakor nudile potrebno spodbudo vsem škofom, duhovnikom, redovnikom in redovnicam na prizadetih območjih.

Fotografijo so posneli pri čilski Karitas.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh