Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čilske žrtve spolnih zlorab pozdravljajo papeževo pismo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2018 / 12:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2018 / 06:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Čilske žrtve spolnih zlorab pozdravljajo papeževo pismo

Prizadeti so iz Vatikana prejeli vabilo za srečanje s Frančiškom.

Več prizadetih je pozdravilo nedavno papeževo pismo o spolnih zlorabah v čilski Cerkvi: »Priznavamo papeževo gesto,« je zapisano v skupni izjavi žrtev Jamesa Hamiltona, Joseja Andresa Murilla in Juana Carlosa Cruza , ki so jo objavili čilski mediji. Vsi trije so iz Vatikana prejeli vabilo za srečanje s papežem Frančiškom »v naslednjih tednih«.



»Škoda, ki jo je povzročila cerkvena hierarhija, na katero se sklicuje papež, ne zadeva le nas. Prizadeti so številni ljudje,« pišejo tri žrtve spolne zlorabe. Zdaj bi radi pripomogli k temu, da bi se v Katoliški cerkvi uveljavila politika ničelne tolerance v primerih spolnih zlorab.

Papež Frančišek je v Rim povabil tudi čilske škofe, da bi se z njimi posvetoval o posledicah krize spolnih zlorab. Poročilo posebnega odposlanca, ki je na papeževo prošnjo raziskoval spolne zlorabe v čilski Cerkvi, so mu povzročile »bolečino in sram zaradi nepopravljive škode, storjene otrokom, s strani nekaterih služabnikov Cerkve,« je sveti oče zapisal v pismu Čilski škofovski konferenci.

Papež je v pismu tudi priznal svojo »resno napako« pri oceni in razumevanju položaja, predvsem zaradi pomanjkanja resničnih in uravnoteženih informacij. Kot je zapisal, »prosim odpuščanja vse tiste, ki sem jih užalil«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Preberite tudi:

Nadškof Scicluna uspešno poizveduje

Žrtev spolne zlorabe iz Čila, Juan Carlos Cruz, zadovoljen s pogovorom z vatikanskim predstavnikom.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh