Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čistilnica za duše

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 02. 12. 2021 / 06:45
Oznake: Knjiga, Spoved, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2021 / 06:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čistilnica za duše
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Čistilnica za duše

»Mislim, da ni mogoče, da bi šli k spovedi in nas to ne bi spremenilo,« trdi nekdanji londonski gangster John Pridmore.

Otrok ločenih staršev je kot najstnik zapadel v svet mamil, nasilja, hedonizma in izkoriščanja drugih. Deloval je kot preprodajalec droge, izsiljevalec in varnostnik v raznih diskotekah v londonskem podzemlju. Ko je nekega dne v hudem pretepu mislil, da je nekoga ubil, se je zgrozil nad svojim življenjem: »Kako je mogoče, da živim življenje, v katerem druge vedno prizadenem? Zdaj pa mi je za to celo vseeno.«

Komentar je uvodnik v novi Naši družini (49/2021).

Tisto noč mu je spregovoril Bog. Naslednji dan je šel na pogovor z duhovnikom, ki mu je povedal za neke duhovne vaje. John se jih je udeležil in tam naredil nekaj, česar si ni prej niti predstavljal: prvič v življenju je šel k spovedi. »V svojem srcu sem vedel, da mi je Bog odpustil. Moj greh me je ubil, spoved pa me je spet vrnila v življenje.« Svoje izkušnje je John Pridmore, ki s svojim pričevanjem poskuša mlade odvrniti od tega, da bi šli po njegovi poti, opisal v dveh knjigah. Izšli sta tudi v slovenščini.

Dve knjigi Johna Pridmora sta izšli tudi pri Založbi Družina: Izpoved londonskega gangsterja in Gangsterjev vodnik k Bogu.

Ko bomo ob pripravi na prihajajoče božične praznike čistili in krasili svoje domove in urejali svoj videz, ne pozabimo tudi na svojo dušo in še pravi čas zavijmo v čistilnico (no, spovednico).

Kupi v trgovini

Družina: digitalna naročnina + tiskana Naša družina
10,99€ 2,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh