Zapri
Iskanje

Družine z živo vero

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 17. 11. 2021 / 12:36
Oznake: Odnosi, Vera, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2021 / 12:43
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Družine z živo vero

Družine z živo vero
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Od letošnjega 19. marca pa do junija prihodnje leto v Katoliški cerkvi živimo t. i. leto družine. V času, ko se naš način življenja drastično spreminja, je družina še posebej pomembna.

Da bi v družinah še bolj zavzeto živeli svoje poslanstvo svetosti in bili posredniki vesele novice za ves svet, v Vatikanu pripravljajo video kateheze in gradivo za refleksijo, ki temelji na apostolski spodbudi Radost ljubezni (Amoris Laetitia), ki jo je papež Frančišek napisal pred petimi leti. V njej govori o lepoti družinskega življenja, ki je vir veselja in upanja za ves svet. V videoposnetkih papeža in pričevanj posameznih družin z različnih koncev sveta so predstavljene različne teme: od vzgoje otrok, rodovitnosti zakonske ljubezni do vprašanja, zakaj zakonci ljubijo za vedno. Te spletne kateheze so na voljo tudi s slovenskimi podnapisi na Youtube kanalu Katoliška cerkev, najdete pa jih tudi na spletni strani Družina.si.

Komentar je uvodnik v novi številki Naše družine (47/2021).

Kardinal Farrell, vatikanski »minister za družino«, je dejal: »Družine so polne potencialov in darov za vso družbo in za Cerkev, zato jih je treba aktivno vključiti kot protagonistke redne pastorale v župnijah in škofijah. Pomemben vidik tega protagonizma družin je njihov živeti zgled.« Družin z živo vero tudi v Sloveniji ne manjka.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh