Zapri
Iskanje

Z mislijo na prihodnost

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 09. 11. 2021 / 14:54
Oznake: Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2021 / 15:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Z mislijo na prihodnost

Z mislijo na prihodnost
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Kaj bi rad postal, ko boš velik? Tako sprašujemo otroke in pričakujemo, da bodo povedali, da si želijo postati zdravniki, avtomehaniki, gasilci, učitelji ... Otroci se običajno zgledujejo po poklicih, ki jih vidijo v svoji okolici. Poklicni svet pa se že danes močno spreminja. Že danes se mladi usposabljajo za poklice, ki jih pred desetimi leti še ni bilo (ustvarjalec vsebin za družbena omrežja, oblikovalec uporabniške izkušnje ...). Glede na hitrost, s katero se spreminja svet - le kakšna prihodnost čaka naše otroke in kako jim lahko pomagamo, da se bodo nanjo čim bolje pripravili?

Komentar je uvodnik v novi Naši družini (46/2021).

V tokratni temi tedna v Naši družini boste našli nekaj nasvetov, kako lahko starši svojim otrokom pomagamo pri čim bolj uspešnem učenju. Otroci so sredi šolske konference, zato so preverjanja znanja na vrhuncu. Nekateri otroci se raje in laže učijo, drugim je šola deveta briga in bi raje počeli vse drugo. V vsakega od njih pa je Bog položil številne talente. Morda lahko z vizijo prihodnosti tudi tem otrokom približamo šolsko snov. Da jim povemo, da se ne učijo le za ocene, pač pa zato, da bodo laže razvijali in uresničevali svoje talente, v katerih se skriva Božje poslanstvo, da pomagajo spremeniti svet na bolje.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh