Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakor otroci

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 29. 09. 2021 / 06:28
Oznake: Maša, Odnosi, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 06:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kakor otroci

Kakor otroci
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Evangelij prihajajoče nedelje nas vabi, naj postanemo kakor otroci in naj svojim otrokom ne branimo priti k Jezusu. Odkar mi je dano imeti svoje otroke, so mi te Jezusove besede še posebej blizu.

Čudim se čistemu pogledu na svet, ki ga imajo, njihovi rahločutnosti, iskrenemu veselju in vsem nagajivim domislicam. Kaj še lahko storim, da jim pomagam priti k Bogu? Kdaj naše na trenutke neobvladljivo družinsko življenje postane domača cerkev?

Komentar je uvodnik v novi številki Naše družine (40/2021).

V tem pogledu je zaprtje javnega življenja prineslo dobrodošlo izkušnjo družinske molitve. Ob nedeljah smo bili prisiljeni biti doma. Nekateri so spremljali sveto mašo prek spleta ali televizije, marsikje so uvedli domače bogoslužje. Pri nas sta tako starejša otroka prebrala vsak eno berilo, o Božji besedi smo se nato pogovorili, izrekli smo prošnje ... Veliko smo prepevali, vsak je igral na kakšno glasbilo. Zakaj pa ne bi te izkušnje ponesli tudi v čas, ko so cerkve spet odprte?

Naša družina na facebooku TUKAJ.

Skupaj s Slovenskih katehetskim uradom smo se odločili, da bomo v Naši družini (na str. 31) še naprej objavljali spodbude za nekakšno družinsko bogoslužje, ki temelji na razmisleku o evangeliju in o tem, kako lahko Božjo besedo živimo v vsakdanjem življenju naše družine. Božja beseda je kot svetilka, ki nam bo pokazala pot tudi takrat, ko se bo zdelo življenje pretežko.

Kupi v trgovini

Razprodano
5,41€ Poglej izdelek: 2x3 in še nekaj za družinsko srečo
Nalaganje
Nazaj na vrh