Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naša 40-letnica

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 14. 09. 2021 / 06:28
Oznake: Mladi, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 06:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Naša 40-letnica

Naša 40-letnica
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Prihajajoči konec tedna bo 40. rojstni dan praznovala naša dobra znanka. Resda smo jo obiskovali le enkrat na leto, je bilo pa takrat toliko bolj doživeto.

Prijateljstvo je trajalo od birme pa nekako do zaključka študija, jaz pa sem se pri njej večkrat oglasila še po službeni dolžnosti. Prek nje so se spletle mnoge prijateljske vezi, morda je »kriva« celo za kakšno poroko ... Se vam je že posvetilo, o kom govorim? O Stični, srečanju, ki na dvorišču cistercijanskega samostana že 40 let vsako tretjo soboto v septembru zbira mlade iz vse Slovenije.

Komentar je uvodnik v novi Naši družini (38/2021).

Časi se spreminjajo. Mladi danes niso več takšni, kot smo bili mi, ko smo bili mladi (ah!), kaj šele takšni, kot so bili tisti prvi mladi, ki so se zbrali ob obisku brata Rogerja. Zato se mi zdi kar en majhen čudež, da srečanja v Stični še so in da so še vedno množično obiskana. Pohvale gredo tudi organizatorjem, zadnja leta je to zavod Katoliška mladina, da prisluhnejo potrebam mladih in jih nagovarjajo z njihovo govorico, tudi če je za to treba kaj spremeniti.

Naša družina na facebooku TUKAJ.

Nekatere stvari se skozi čas ne spreminjajo: človeško hrepenenje po sprejetosti, potrditvi, prijateljstvu, ljubezni in svobodi. Odnos z Bogom nikoli ni dolgočasen, vedno nas izziva, vabi in – spreminja.

Kupi v trgovini

Razprodano
Monografije
31,55€ Poglej izdelek: Samostan Stična
Nalaganje
Nazaj na vrh