Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sanje o boljšem svetu

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 20. 10. 2021 / 07:12
Oznake: Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 07:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sanje o boljšem svetu
Avtorica komentarja je Mojca Purger, urednica Naše družine. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Sanje o boljšem svetu

Ker je naša družba tako razklana, da je to vidno že od daleč, je v tem trenutku sporočilo misijonske nedelje, ki je pred nami, še toliko večja tolažba: še obstajajo ljudje, ki zapustijo udobje in varnost doma, se odpravijo v nepoznane dežele, da tja prinesejo ljubezen, dobroto in veselo novico odrešenosti.

Čeprav se sliši romantično, je izkušnja misijona zelo realistična, pravi s. Urša Marinčič, mlada slovenska misijonarka v Ugandi, ki jo predstavljamo v tokratni rubriki Tema tedna v Naši družini.

»Sledenje Jezusu zahteva veliko poguma, pripravljenosti, da zamenjamo udobnost kavča za par pohodnih čevljev ter se podamo na nova, neoznačena pota,« je nagovoril papež Frančišek mlade na svetovnem dnevu mladih v Krakovu leta 2016. Misijonarji smo lahko tudi v svojem okolju, saj tudi pri nas primanjkuje zavedanja, da smo ljubljeni Božji otroci. 

Komentar je uvodnik v novi Naši družini (43/2021). Naša družina na facebooku TUKAJ.

»Jezus prihaja, da odpre vrata našega življenja, sanj, naših pogledov. Bog prihaja, da odpre vse, kar vas zadržuje zaprte v notranjosti. Spodbuja vas, da sanjate. Želi, da bi spoznali, da je z vašo pomočjo svet lahko drugačen.« Življenje je lepo, ko se odločimo, da ga bomo živeli v polnosti, da bomo pustili sled, je prepričan papež Frančišek, in to dokazujejo tudi zgodbe naših misijonarjev. Naredimo vsaj majhno gesto tudi mi in pustimo lepo sled.

Nalaganje
Nazaj na vrh