Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Civilta Cattolica: ne zgolj revija, temveč duhovna izkušnja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 05. 2021 / 11:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2021 / 11:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Civilta Cattolica: ne zgolj revija, temveč duhovna izkušnja

Civilta Cattolica: ne zgolj revija, temveč duhovna izkušnja

Jezuitska revija, odslej tudi v španščini, deležna papeževe pohvale.

Jezuitska revija Civilta Cattolica odslej tudi v španskem jeziku, na voljo izključno v digitalni obliki FOTO: Vatican Media

Jezuitska revija Civilta Cattolica odslej izhaja tudi v španskem jeziku. Kot poroča Radio Vatikan, je papež Frančišek ob tej priložnosti voščil vsem ustvarjalcem in sodelavcem revije in jih spodbudil, naj Boga iščejo predvsem v tistih, ki so lačni in žejni resnice. V voščilu je zapisal, da Civilta Cattolica »ni zgolj revija, temveč prava duhovna, skupnostna in intelektualna izkušnja«.

Španska izdaja jezuitske revije Civilta Cattolica med bralce prihaja ob začetku Ignacijevega leta, ko se Družba Jezusova spominja 500. obletnice spreobrnjenja svojega ustanovitelja sv. Ignacija Lojolskega.

»Vaša revija je edinstvena, pa ne le zato, ker je dopolnila že 170 let svojega življenja. Bolj kot revija je prava duhovna, skupnostna in intelektualna izkušnja, ki se osredinja na skupnost jezuitov, kolegij pisateljev, ki živi skupaj in razločuje, izbira in razvija teme, ki jih je treba obravnavati,« papež piše v voščilu in ob tem spomni, da revija z izdajami v italijanskem, angleškem, francoskem, ruskem, kitajskem, korejskem in japonskem jeziku že zdaj dosega široko občinstvo. S špansko različico se bo število bralcev še povečalo, kar bo revijo odprlo za nove izzive.

Nova različica španske izdaje revije bo izhajala izključno v digitalni obliki

»Pred vami so bralci 21 špansko govorečih držav. Zato vas vabim: Veslajte!,« je ustvarjalce revije spodbudil sveti oče. »Kot dobri jezuiti strastno in odločno veslajte v Petrovem čolnu. Veslajte s svojim peresom, v dialogu z vsemi, usmerjeni proti odprtemu morju. Boga iščite tam, kjer se pusti najti, predvsem v tistih, ki so lačni in žejni resnice, kar se kaže v delih pravičnosti in usmiljenja. Poiščite ga na različnih področjih filozofskega in teološkega razmišljanja ljudstev Španije, Latinske Amerike in Karibov, v njihovih kulturah, na področju znanosti, umetnosti ter družbenega in političnega udejstvovanja. Posebej v teh kriznih časih s svojim razmišljanjem dajajte vsemu človeštvu na razpolago evangelij Božjega kraljestva kot vir odrešenja za naš čas.«

Nova različica španske izdaje revije bo izhajala izključno v digitalni obliki, urejali pa jo bodo jezuiti v Rimu, v tesni povezavi s kulturnim in cerkvenim svetom Latinske Amerike in Španije. Osnutke neposredno pregleduje Državno tajništvo Svetega sedeža, vsebina revije pa bo bralcem v celoti dostopna brezplačno. Projekt bodo podpirali izključno s prostovoljnimi darovi.

Jezuitska revija Civilta Cattolica izhaja že več kot 170 let. Nastala je na izrecno željo papeža Pija IX. Prva številka je izšla v Neaplju, 6. aprila 1850. Spremljala je enajst pontifikatov, sledila zgodovini Cerkve, Italije in sveta, preživela dve svetovni vojni in drugi vatikanski cerkveni zbor. V 170 letih je bilo izdanih 4.069 številk.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh