Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Člani združenja jasličarjev zasedali v Sevilli, med njimi tudi p. Bahčič

Za vas piše:
M. M.
Objava: 06. 03. 2023 / 09:57
Oznake: Dogodek, Svet, Jaslice
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2023 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Člani združenja jasličarjev zasedali v Sevilli, med njimi tudi p. Bahčič
Udeleženci zasedanja generalne skupščine združenja jasličarjev. FOTO: Spletna stran marija.si

Člani združenja jasličarjev zasedali v Sevilli, med njimi tudi p. Bahčič

V Sevilli je minuli konec tedna potekalo zasedanje generalne skupščine združenja jasličarjev. Med udeleženci zasedanja je bil tudi predsednik slovenskega društva jasličarjev p. Robert Bahčič, sicer rektor brezjanske bazilike.

To špansko mesto v pokrajini Andaluzija bo sicer med 29. oktobrom in 5. novembrom gostilo tudi mednarodni kongres ob 800-letnici praznovanja Frančiškovega božiča v Grecciu iz leta 1223. »Pregledali smo delo zadnjih treh let, čas, ko nismo imeli zasedanja skupščine v fizični obliki, saj ta niso bila mogoča,« je povedal p. Bahčič.

P. Robert Bahčič (prvi z leve) v Sevilli. Robert Bahčič/FOTO: Osebni arhiv

Kot je p. Bahčič zapisal na spletni strani marija.si, je predsedstvo združenja za letošnje jubilejno leto pripravilo poseben logotip, »ki ga bomo uporabljali po vsem svetu skozi vse leto«. Več informacij lahko najdete na spletni strani združenja. »Član predsedstva Pier Luigi Bombelli iz Italije je z dvema umetnikoma pripravil papirnate jaslične pole `Čudež v Grecciu´ v velikosti 100×20 cm in bodo v prodaji po vsem svetu, kjer delujejo društva ljubiteljev jaslic.
Sledila je predstavitev pripravljavcev letošnjega kongresa, na katerem pričakujejo okrog 600 udeležencev.« Naslednji kongres bo leta 2028 v Avstriji.

Utrip na ulicah Seville. Robert Bahčič/FOTO: Osebni arhiv

Udeleženci zasedanja so si z zanimanjem ogledali prostore, »kjer bo potekal letošnji XXII. mednarodni kongres jasličarske zveze ter nekatere znamenitosti samega mesta. Od 21 članov mednarodnega združenja jasličarjev se je zasedanja udeležilo 15 predstavnikov. Nekateri, iz Brazilije, Argentine, Kolumbije, …, so zasedanje spremljali in sodelovali prek zoom povezave,« je povedal p. Bahčič.



Kupi v trgovini

Pastir z ovco
Figure za jaslice
12,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh