Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Človek je ustvarjen za mir«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 02. 01. 2013 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Človek je ustvarjen za mir«

Katoliška Cerkev je včeraj obhajala svetovni dan miru; v poslanici ob omenjenem prazniku je papež Benedikt XVI. že decembra lani posvaril pred nebrzdanim kapitalizmom.

Papež Benedikt XVI. je v svojem novoletnem nagovoru pozval, naj ljudje nikoli ne opustimo upanja za mir v svetu. Človek je ustvarjen za mir, četudi svet nenehno zaznamujejo najrazličnejše napetosti, je sveti oče pojasnil med prvim letošnjim bogoslužjem v baziliki sv. Petra v Vatikanu. Kot vzroke za 'nemir' v svetu je papež kritično navedel vse večjo neenakost med revnimi in bogatimi ter sebični način razmišljanja. Ta se še posebej odraža v 'nebrzdanem kapitalizmu'. Tudi terorizem in kriminal ogrožata mir, je prepričan Benedikt XVI.

V katoliški Cerkvi smo včeraj obhajali svetovni dan miru, tokrat pod geslom 'Blagor tistim, ki delajo za mir'. Obhajanje svetovnega dneva miru je leta 1967 vpeljal papež Pavel VI. (1963-1978).

Benedikt XVI. je še dejal, da nobeno trpljenje v svetu kristjanom ne more odvzeti upanja za mir. Mir je Božji dar, zahteva pa tudi precejšnje sodelovanje ljudi. Gre za to, da živimo po Božji volji, pomirjeni s seboj, z bližnjim in s stvarstvom.

V svoji poslanici ob tokratnem svetovnem dnevu miru, ki je bila objavljena decembra lani, je papež posvaril pred nebrzdanim kapitalizmom kot nevarnostjo za svetovni mir. Obenem je poudaril, da brez zaščite človeškega življenja in brez zakonske zveze resnični mir ni mogoč, obsodil pa je poskuse pravne izenačitve istospolnih partnerskih skupnosti z zakonsko zvezo med moškim in žensko ter legalizacijo evtanazije.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh