Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čokoladni piškoti za praznične dni

Za vas piše:
Valentina Smej Novak
Objava: 10. 12. 2020 / 08:59
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2020 / 19:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čokoladni piškoti za praznične dni

Čokoladni piškoti za praznične dni

Preprosto in okusno božično darilo.

FOTO: Arhiv Mavrice.


Sestavine za te piškote imamo skoraj zmeraj v shrambi, ne potrebujemo prav veliko pripomočkov, le nekaj več časa, saj morajo piškoti pred peko vsaj 8 ur počivati v hladilniku. Pečeni piškoti so preprosto in prisrčno božično darilo, saj smo vanje vložili tisto najdragocenejše: čas.

Potrebujemo:
• 140 g masla
• 150 g rjavega sladkorja
• 100 g navadnega kristalnega sladkorja
• 1 jajce
• 250 g ostre moke
• 1 žlička pecilnega praška
• noževa konica sode bikarbone in soli
• 180 g črne čokolade


FOTO: Arhiv Mavrice.

1. Maslo narežemo na kockice. Na tehtnici odmerimo skupno 250 g sladkorja, več naj bo rjavega. Sladkor dodamo maslu in začnemo stepati zelo počasi, da ne bomo z metlicami sladkorja razpihnili po vsej kuhinji. Stepamo tako dolgo, da se zmes poenoti. Jajce ubijemo in ga med počasnim stepanjem dodamo maslu in sladkorju.
2. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in sol. Suho mešanico dodamo masleni in z gumijasto lopatko premešamo.
3. Čokolado grobo nasekljamo. Položimo jo na desko. Najprej jo narežemo počez, potem pa pravokotno, da nastanejo koščki, veliki od 0,5 do 1 cm. Če je kakšen manjši ali večji, bo še bolje. Dodamo k testu in premešamo kar z rokami, saj bo zmes zdaj že kar trda.
4. Od testa trgamo za majhno mandarino velike koščke in jih posvaljkamo v kroglico. Zložimo jih na pekač in postavimo v hladilnik vsaj za 8 ur. Kroglice lahko naložiš drugo ob drugo, potem pa jih lepo razporediš na redko pred peko.
5. Pečico razgrejemo na 180 stopinj. Pred peko kroglice razporedimo vsaj 7 cm narazen po pekaču. Med peko se bodo razlezle v velike piškote. Piškoti bodo pečeni v 15 minutah, morda še kakšno minuto prej. Počakajmo, da se ohladijo in ob tem se bodo tudi strdili. Piškote vsakega posebej zavijemo ali shranimo v steklenem kozarcu.


FOTO: Arhiv Mavrice.


Prispevek je bil najprej objavljen v decembrski izdaji revije Mavrica.

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh