Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Covid-19: Zakulisje snemanja Okornovega filma

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 12. 10. 2021 / 08:55
Oznake: Cepivo, Film, Koronavirus
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2021 / 09:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Covid-19: Zakulisje snemanja Okornovega filma

Covid-19: Zakulisje snemanja Okornovega filma
V zakulisnem filmu vidimo, kakšno je bilo razmišljanje Okorna v različnih fazah produkcije in kako se je odzival na goste in njihove zgodbe. FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma
Cepiti se ali ne cepiti se proti covidu-19? S tem vprašanjem se je ukvarjal tudi režiser Mitja Okorn, ko so ga povabili k pripravi dokumentarnega filma o prebolevnikih covida-19. Kmalu potem, ko je prejel povabilo NIJZ, Ukoma in ministrstva za zdravje, naj pripravi dokumentarec, se je zelo hitro odločil, da bo hkrati snemal tudi film o zakulisnem dogajanju.

V njem Mitja Okorn razkriva, da je še pred začetkom snemanja zavladala panika. Izkazalo se je namreč, da Okorn ni cepljen. »Jaz sem ciljna publika, ki jo moramo prepričati, da se cepi. Jaz nisem bil nikoli proti cepljenju pa nikoli nisem bil za cepljenje,« je o svojem pristopu do snemanja dokumentarca razkril Okorn.


Iz zakulisnega filma, ki prihaja na male zaslone, izvemo še, da je bil projekt za Okorna, ki je v svoji karieri sodeloval tudi s hollywoodskimi zvezdniki, kakor je Will Smith, vse prej kot mala malica. »Nikoli še nisem bil tako živčen, nikoli še nisem imel take velike odgovornosti,« je priznal Okorn. Šele ko bi prepričal sebe, bi namreč lahko čiste vesti pomagal svetovati drugim.

Iz zakulisnega filma, ki prihaja na male zaslone, izvemo še, da je bil projekt za Okorna, ki je v svoji karieri sodeloval tudi s hollywoodskimi zvezdniki, kakor je Will Smith, vse prej kot mala malica. FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma

Ker so želeli pridobiti zanesljive informacije, so poiskali prebolevnike in njihove družine ter zdravstveno osebje, ki je skrbelo za zbolele za covidom-19. Mitja je priznal, da so imeli na začetku težave najti ljudi, ki bi govorili o svoji izkušnji. »Ljudje se bojijo, ker so tiste, ki so se že izpostavili, napadli,« pravi.

Dokumentarni film Mitje Okorna Covid-19 - zgodbe prebolevnikov si lahko ogledate TUKAJ.

Vprašanje cepljenja je močno razdelilo Slovence. »Preveč smo zastrupljeni s tem, kar smo prebrali na Facebooku, kaj nam je nekdo serviral. Vsi so se že odločili samo zase in potem samo iščejo tisto, kar podpira njihova stališča,« pravi Luka Štigl, kreativni producent filma. Pomembno se mu je zdelo, da so bili neodvisni; da so lahko sami izbrali ljudi, da niso imeli navodil, kaj bi morali ti ljudje povedati. »Tako bomo dobili celovito zgodbo in si ustvarili lastno mnenje,« je prepričan Štigl.

Kmalu potem, ko je Mitja Okorn prejel povabilo NIJZ, Ukoma in ministrstva za zdravje, naj pripravi dokumentarec, se je zelo hitro odločil, da bo hkrati snemal tudi film o zakulisnem dogajanju. FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma

V zakulisnem filmu režiserja Jana Koka vidimo, kakšno je bilo razmišljanje Okorna v različnih fazah produkcije, kako se je odzival na goste in njihove zgodbe ter tudi, kaj si ostali člani snemalne ekipe mislijo o covidu-19 in cepljenju. Poglejte, kakšno odločitev je sprejel na koncu in do kakšnega sklepa je prišel.

Nalaganje
Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close