Zapri
Iskanje

Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 09. 2021 / 13:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2021 / 13:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov

Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov
Dokumentarni film Covid-19 je režiral Mitja Okorn. FOTO: osebni arhiv
Mednarodno uveljavljeni režiser Mitja Okorn, ki je letos veliko simpatij požel na državni proslavi ob dnevu državnosti, 30. obletnici slovenske samostojnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU, se je podpisal pod nov odmeven projekt.

Režiral je namreč dokumentarni film z enostavnim naslovom »Covid-19 (zgodbe prebolevnikov)«, v katerem je zbral pričevanja nekaterih (tudi širši javnosti znanih) Slovenk in Slovencev, ki so preboleli novi koronavirus.

Premiera ta konec tedna

Premiero filma si bo ta konec tedna mogoče ogledati na štirih slovenskih televizijskih kanalih: v petek, 24. septembra 2021, na TV Slovenija 1 (ob 21.30) in na Planet TV (ob 22.25), v nedeljo, 26. septembra 2021, pa na POP TV (ob 18.30) in na Nova24TV (ob 19.30).

Zgodbe, ki nikogar ne puščajo ravnodušnega

Svetovno znani režiser Mitja Okorn subtilno odstira osebne, pretresljive zgodbe posameznikov, ki še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Zgodbe ne bodo nikogar pustile ravnodušnega, vsak pa bo slišane pripovedi doživljal po svoje.

»To so njihove zgodbe«

Mitja Okorn je moral, kot pravi sam, najprej prepričati sebe, da je lahko povedal zgodbe resničnih ljudi: »Najprej sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja in pametna izbira. Želel sem dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem. To so njihove zgodbe.«

Premiera dokumentarnega filma Covid-19: v petek, 24. septembra 2021, na TV Slovenija 1 (ob 21.30) in na Planet TV (ob 22.25), v nedeljo, 26. septembra 2021, pa na POP TV (ob 18.30) in na Nova24TV (ob 19.30).

V 12 dneh shujšal 11 kilogramov

Eden od nastopajočih v dokumentarnem filmu je tudi Davor Tavčar. Njegovo zgodbo smo na Družinini spletni strani predstavili TUKAJ. »V 12 dneh sem shujšal 11 kilogramov, torej skoraj en kilogram na dan. Predvsem mi je pobralo mišice,« je med drugim razkril Tavčar.

»Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje«

Mitja Okorn je pred časom spregovoril tudi za Našo družino (TUKAJ) in izpostavil: »Morda se bomo ljudje po koroni počutili kot po koncu male vojne in bomo začeli ceniti, kar imamo. Morda bomo postali manj razvajeni in bomo dojeli, da se je nesmiselno kregati o tem, ali smo za ali proti. Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close