Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 09. 2021 / 13:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2021 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov
Dokumentarni film Covid-19 je režiral Mitja Okorn. FOTO: osebni arhiv

Mitja Okorn in zgodbe prebolevnikov

Mednarodno uveljavljeni režiser Mitja Okorn, ki je letos veliko simpatij požel na državni proslavi ob dnevu državnosti, 30. obletnici slovenske samostojnosti in obeležitvi prevzema predsedovanja Slovenije Svetu EU, se je podpisal pod nov odmeven projekt.

Režiral je namreč dokumentarni film z enostavnim naslovom »Covid-19 (zgodbe prebolevnikov)«, v katerem je zbral pričevanja nekaterih (tudi širši javnosti znanih) Slovenk in Slovencev, ki so preboleli novi koronavirus.

Premiera ta konec tedna

Premiero filma si bo ta konec tedna mogoče ogledati na štirih slovenskih televizijskih kanalih: v petek, 24. septembra 2021, na TV Slovenija 1 (ob 21.30) in na Planet TV (ob 22.25), v nedeljo, 26. septembra 2021, pa na POP TV (ob 18.30) in na Nova24TV (ob 19.30).

Zgodbe, ki nikogar ne puščajo ravnodušnega

Svetovno znani režiser Mitja Okorn subtilno odstira osebne, pretresljive zgodbe posameznikov, ki še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Zgodbe ne bodo nikogar pustile ravnodušnega, vsak pa bo slišane pripovedi doživljal po svoje.

»To so njihove zgodbe«

Mitja Okorn je moral, kot pravi sam, najprej prepričati sebe, da je lahko povedal zgodbe resničnih ljudi: »Najprej sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja in pametna izbira. Želel sem dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem. To so njihove zgodbe.«

Premiera dokumentarnega filma Covid-19: v petek, 24. septembra 2021, na TV Slovenija 1 (ob 21.30) in na Planet TV (ob 22.25), v nedeljo, 26. septembra 2021, pa na POP TV (ob 18.30) in na Nova24TV (ob 19.30).

V 12 dneh shujšal 11 kilogramov

Eden od nastopajočih v dokumentarnem filmu je tudi Davor Tavčar. Njegovo zgodbo smo na Družinini spletni strani predstavili TUKAJ. »V 12 dneh sem shujšal 11 kilogramov, torej skoraj en kilogram na dan. Predvsem mi je pobralo mišice,« je med drugim razkril Tavčar.

»Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje«

Mitja Okorn je pred časom spregovoril tudi za Našo družino (TUKAJ) in izpostavil: »Morda se bomo ljudje po koroni počutili kot po koncu male vojne in bomo začeli ceniti, kar imamo. Morda bomo postali manj razvajeni in bomo dojeli, da se je nesmiselno kregati o tem, ali smo za ali proti. Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje.«

Nalaganje
Nazaj na vrh