Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Covid med cerkvenimi dostojanstveniki

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 01. 2022 / 09:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Covid med cerkvenimi dostojanstveniki
Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti. FOTO: Vatican Media

Covid med cerkvenimi dostojanstveniki

Predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Gualtiero Bassetti, je znova prestal okužbo z novim koronavirusom.

Kot so v začetku tedna sporočili s škofovske konference v Rimu, pa so rezultati zadnjega testiranja na okužbo spet negativni. Kardinal Bassetti je bil pozitivno testiran na okužbo 25. decembra, vendar je tokrat občutil le simptome lažjega prehlada, odtlej pa je bil v karanteni v svojem stanovanju v Perugii, poroča avstrijski Kathpress. 79-letni kardinal je po lastnih navedbah cepljen proti koronavirusni bolezni.

Kardinal Bassetti je prvo okužbo z novim koronavirusom doživel jeseni 2020 in je takrat zbolel za težjo obliko koronavirusne bolezni.

Bassetti je prvo okužbo z novim koronavirusom doživel jeseni 2020 in je takrat zbolel za težjo obliko koronavirusne bolezni. Deset dni je preživel na intenzivnem oddelku tamkajšnje bolnišnice, kjer se je, kot je pozneje pojasnil sam, soočal s skorajšnjo smrtjo. Po odpustu z intenzivnega oddelka je nadškof italijanske nadškofije Perugia-Citta della Pieve nekaj časa okreval na rimski kliniki Gemelli.

Washingtonski nadškof okužen, vendar brez simptomov

Tudi z washingtonske nadškofije so ob prelomu leta sporočili, da je tamkajšnji nadškof, kardinal Wilton D. Gregory, potrjeno okužen z novim koronavirusom. 74-letni kardinal je zaenkrat brez simptomov, doslej pa je prejel tri odmerke cepiva proti koronavirusni bolezni.

Washingtonski nadškof kardinal Wilton D. Gregory. FOTO: Vatican Media

V luči naraščanja števila okužb predvsem zaradi najnovejše koronavirusne različice omikron je kardinal Gregory ameriške vernike pozval k čim večji previdnosti in doslednemu upoštevanju zaščitnih ukrepov. »Uporabljajte zaščitne maske, cepite se, tudi s tretjim odmerkom, in upoštevajte vsa navodila pristojnih zdravstvenih delavcev,« je v izjavi za javnost ob novem let poudaril washingtonski kardinal.

Nalaganje
Nazaj na vrh