Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bassetti v bolnišnici, stanje zaskrbljujoče

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 11. 2020 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2020 / 18:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bassetti v bolnišnici, stanje zaskrbljujoče

V Italiji je doslej zaradi okužbe s koronavirusom umrlo že skoraj 40.000 oseb, število obolelih še narašča.

FOTO: Vatican Media

Predsednika Italijanske škofovske konference, kardinala Gualtiera Bassettija, ki je okužen z novim koronavirusom, so minulo soboto prepeljali v bolnišnico. Kot so sporočili s tajništva konference, bodo v bolnišnici Santa Maria della Misericordia v Perugii pri 78-letnem kardinalu opravili več preiskav. »Spremljamo ga z molitvijo in naklonjenostjo Božjega ljudstva – v zavesti, da mu Gospod v tej preizkušnji ne bo odrekel svoje tolažbe in podpore,« je dejal glavni tajnik IŠK Stefano Russo.

Nadškof je pozitivne izvide testiranja prejel že sredi minulega tedna in takrat so s škofovske konference sporočili, da se s tem obdobjem sooča »z vero, upanjem in pogumom«.

Včeraj so iz bolnišnice v Perugii sporočili, da se je stanje 78-letnega cerkvenega dostojanstvenika močno poslabšalo, saj je kardinal zbolel še za hujšo obliko pljučnice. Pomagajo mu z dodajanjem kisika, vendar Bassetti diha sam in je pri zavesti, so še pojasnili. Danes pa italijanski mediji poročajo, da so kardinala čez noč premestili na oddelek za intenzivno nego.

Število aktivnih okužb z novim virusom v Italiji že blizu 400.000

Število aktivnih okužb z novim virusom v Italiji je že skoraj doseglo 400.000. Pristojni so včeraj poročali o 396.512 zabeleženih primerih, s čimer se je število v zadnjih desetih dneh več kot podvojilo. Novih okužb v zadnjih 24 urah naj bi bilo v času objave 22.253. Od nedelje je zaradi okužbe z novim virusom umrlo 233 oseb. Skupno je epidemija v Italiji doslej zahtevala že skoraj 40.000 (39.059) smrtnih žrtev med okoli 60 milijoni prebivalcev.

Predsednik italijanske vlade Giuseppe Conte je sinoči v Rimu napovedal nove omejitve ob že sicer veljavnem delnem zaprtju in zaustavitvi javnega življenja, s čimer naj bi zaustavili širjenje okužb med državljani. Znova se bodo zaprli vsi muzeji in razstave v državi, ustrezen odlok naj bi vlada objavila danes.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh