Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cristiane Murray namestnica tiskovnega predstavnika

Za vas piše:
K. C.
Objava: 26. 07. 2019 / 12:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2019 / 12:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cristiane Murray namestnica tiskovnega predstavnika

Papež Frančišek je imenoval namestnico predstavnika Tiskovnega središča.

Papež Frančišek je imenoval novo namestnico vatikanskega predstavnika Tiskovnega središča pri Svetem sedežu. Ta položaj zdaj zaseda 57-letna Cristiane Murray, ki prihaja iz brazilskega glavnega mesta Ria de Janeira. Tam je študirala poslovni menedžment in marketing na Papeški katoliški univerzi. poleg italijanščine in portugalščine zna tudi španščino, francoščino in angleščino.

Cristiane Murray že 24 let dela pri Svetem sedežu v sektorju komunikacije. Od leta 1995 je delala pri Radiu Vatikan, pozneje se je v okviru Dikasterija za komunikacijo posvečala posebej poročanju o dejavnostih misionarjev po svetu in televizijskim in radijskim prenosom papeških liturgičnih slovesnoti, avdienc in molitev Angel Gospodov. Udeležila se je tudi nekaterih mednarodnih apostolskih potovanj svetega očeta. Od leta 2018 sodeluje z Generalnim sekretariatom škofovske sinode pri pripravi na sinodo o Amazoniji.

V novi delovni ekipi vatikanskega Tiskovnega središča je Cristiane Murray pozdravil predstavnik Tiskovnega središča Matteo Bruni, ki ga je papež Frančišek imenoval pred le tednom dni. Ob začetku nove funkcije so ji čestitali prefekt Dikasterija za komunikacijo Paolo Ruffini in uredniški direktor Dikasterija za komunikacijo Andrea Tornielli.

Vir in foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh