Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cristiano Ronaldo: mati ga je hotela splaviti, Bog pa je rekel ne

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 03. 2024 / 10:05
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2024 / 12:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cristiano Ronaldo: mati ga je hotela splaviti, Bog pa je rekel ne
Cristiano Ronaldo z materjo Mario Dolores. FOTO: Instagram/Cristiano

Cristiano Ronaldo: mati ga je hotela splaviti, Bog pa je rekel ne

Športni navdušenci nestrpno pričakujejo nocojšnjo nogometno tekmo, ko se bosta v Stožicah pomerili reprezentanci Slovenije in Portugalske.

Gostovanje portugalskih nogometašev pomeni, da je tokrat v Sloveniji prvič tudi veliki nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo. Priljubljenega športnika je sinoči na Brniku in pred ljubljanskim hotelom pričakala množica navdušenih ljubiteljev nogometa, fotografije prihoda na slovenska tla pa je na družbenih omrežjih objavil tudi Ronaldo sam.


Mediji zvesto spremljajo tudi zasebno življenje portugalskega nogometaša. Znano je, da je Ronaldo dejaven katoličan, ki se redno udeležuje nedeljskih bogoslužij, ne glede na to, kam po svetu ga zanese pot. Pred vsako tekmo se priporoči Gospodu in po doseženem golu na igrišču brez zadržkov naredi znamenje križa. Za dar vere se je že večkrat javno zahvalil svoji materi, ta pa je v svoji avtobiografiji izpred desetih let med drugim zapisala, da je otroka sprva hotela splaviti, in dejstvo, da jo je nekaj odvrnilo od tega, pripisala »Božji roki«.


»Nezaželen otrok«, ki ga je Bog hotel

Maria Dolores dos Santos Aveiro je pojasnila, da je bil Cristiano »nezaželen otrok«, vendar se zaradi svoje vere vendarle ni odločila za prekinitev nosečnosti. Kot spominjajo pri spletnem portalu eurosport.com, je svojo razdvojenost prvič objavila v avtobiografiji iz leta 2014: takrat je trdila, da ji zdravniki niso dovolili opraviti postopka.

Cristiano je otrok, ki sem ga želela splaviti. Bog pa ni hotel, da se to zgodi, in zaradi tega sem bila blagoslovljena in Bog me ni kaznoval.

O tem je odkrito spregovorila tudi nekoliko pozneje v dokumentarnem filmu z naslovom »Ronaldo«, ki prikazuje bleščečo športno pot njenega sina, večkratnega dobitnika zlate žoge: »Cristiano je otrok, ki sem ga želela splaviti,« je dejala: »Bog pa ni hotel, da se to zgodi, in zaradi tega sem bila blagoslovljena in Bog me ni kaznoval.« Maria Dolores rada pove, kako se njen sin »včasih malce norčuje iz mene in pravi: nisi hotela, da bi se rodil. Ampak zdaj vidiš, da sem tukaj in vam vsem pomagam. No, včasih se glede tega malce nasmejiva.«

Maria Dolores je danes ponosna na sina. FOTO: Instagram/doloresaveiroofficial

Pokončen družinski človek

Ronaldo slovi kot pokončen družinski človek: ima pet živih otrok, prvi sin bo letos dopolnil 14 let. Deček živi z očetom, imena njegove matere pa svetu na njeno željo niso razkrili. Junija 2017 je Cristiano s pomočjo nadomestne matere postal oče dvojčkov. Trenutno je v razmerju s špansko-argentinsko manekenko Georgino Rodríguez. Rodríguezova je novembra 2017 rodila hčerko, leta 2022 pa sta s Cristianom pričakovala dvojčka, vendar je deček pri porodu umrl, deklica pa je preživela.

Cristiano Ronaldo ne uživa alkohola, med drugim pa redno daruje kri in kostni mozeg.

Ronaldov oče Dinis je umrl leta 2005 v starosti 53 let. Bil je alkoholik, kar je družino močno bremenilo. Ronaldo se spominja, kako je kot otrok »vsak dan jokal«: »Ljudje pravijo, kako imamo denar in avtomobile, toda kljub temu smo veliko pretrpeli.« Oče je bil »pijan skoraj vsak dan«. Športnega zvezdnika še danes žalosti, »da nikoli ni mogel videti mojih uspehov«. Posledično sam ne uživa alkohola, med drugim pa redno daruje kri in kostni mozeg.

Nalaganje
Nazaj na vrh