Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ronaldo deležen kritik, ker se je fotografiral z Jordanom Petersonom

Za vas pišejo:
Kaja Zupanc, M.M.Š.
Objava: 12. 09. 2022 / 12:40
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2022 / 20:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ronaldo deležen kritik, ker se je fotografiral z Jordanom Petersonom
Oboževalci so kritični do Cristiana Ronalda, ker se je fotografiral s Petersonom. FOTO: FB Cristiano Ronaldo

Ronaldo deležen kritik, ker se je fotografiral z Jordanom Petersonom

Zvezdnik britanskega nogometnega kluba Manchester United Cristiano Ronaldo je bil v zadnjih dneh deležen številnih kritik, potem ko je na svojih družbenih omrežjih objavil svojo sliko s kanadskim psihologom Jordanom Petersonom in pri tem avtorja knjižnih uspešnic »Dvanajst pravil za življenje« in »Onkraj reda« označil za »svojega prijatelja«.

Jordan Peterson je v zadnjih letih postal trn v peti »politično korektni« miselnosti zaradi »drugačnih« pogledov na transspolne osebe, cepljenje proti koronavirusni bolezni in tradicionalno moškost. Leta 2017 je Twitter ukinil Petersonov osebni profil, potem ko je psiholog kanadskega igralca Elliota Pagea imenoval z »napačnim« imenom in »napačnim« spolom. Peterson je bil deležen številnih negativnih odzivov zaradi svojih komentarjev o Pageu, ki je tri leta pozneje razkril, da je transspolen, je poročal spletni portal LAD Bible.

Peterson je precejšnje razburjenje povzročil tudi lansko leto, ko je izjavil, da bi ga »morali najprej ubiti«, preden bi ga prepričali v poživitveno cepljenje proti koronavirusni bolezni. Potrdil je, da je bil sicer cepljen proti covidu-19, omenjeno pripombo pa je izrekel po tem, ko je kanadski premier Justin Trudeau decembra lani znova pozval ljudi k cepljenju, ker se je stopnja okužb v državi povečala.

Peterson je sam sebe označeval kot »profesorja proti politični korektnosti«, dokler se zaradi svojih stališč ni umaknil s profesorskega položaja.  Pogosto je bil posebej odkrit glede tradicionalne moškosti: 60-letni Kanadčan je nekoč izjavil, da je »moški duh napaden«, po njegovem mnenju pa je ideja, da so bile ženske skozi zgodovino zatirane, »grozljiva teorija«.


Zdi se, da ta stališča Ronalda ne motijo, saj je portugalski nogometaš minuli konec tedna poziral na fotografiji s Petersonom: z roko okoli njegovih ramen je fotografijo opremil z napisom: »Lepo te je videti, prijatelj! Kmalu na svidenje!« Številni navijači so bili nad nogometaševo potezo razočarani, nekateri pa menijo, da bo Peterson z objavo te fotografije znova deležen večje pozornosti svetovne javnosti. 

Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh