Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cristiano Ronaldo: 99 udarcev z bičem zaradi prešuštva?

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 23. 10. 2023 / 10:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2023 / 11:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Cristiano Ronaldo: 99 udarcev z bičem zaradi prešuštva?
Cristiano Ronaldo trenutno igra za nogometni klub Al-Nassr v Savdski Arabiji. FOTO: Wikipedia/Student News Agency CC BY 4.0

Cristiano Ronaldo: 99 udarcev z bičem zaradi prešuštva?

Portugalskemu nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu ob naslednjem vstopu v Iran grozi 99 udarcev z bičem: športnik naj bi med zadnjim obiskom v tej azijski državi zagrešil prešuštvo.

Česa natančno je obtožen Ronaldo, ki trenutno igra za nogometni klub Al-Nassr v Savdski Arabiji? Njegova ekipa se je v ligi prvakov v Teheranu srečala z iranskim klubom Persepolis FC. Med bivanjem v Iranu je Ronaldo spoznal znano domačo umetnico Fatemeh Hamami. Žensko, ki sedi na invalidskem vozičku, je objel in jo celo poljubil na glavo.

Takšno ravnanje v Iranu ni dopustno oz. velja za prešuštvo. Ronaldu zato ob naslednjem vstopu v Iran grozi 99 udarcev z bičem. Iranski mediji so po dogodku poročali, da je veliko število odvetnikov v državi vložilo pritožbo proti zvezdniku nogometnega kluba Al-Nassr zaradi posnetkov, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih. Po navedbah tujih medijev Ronaldo uradne obtožbe zaenkrat še ni bil deležen.

Kdo je Fatemeh Hamami?

Hamamijeva je iranska slikarka, ki je nogometnemu zvezdniku med njegovim obiskom v Iranu v letošnjem septembru podarila eno svojih del, ustvarjenih posebej za nogometaša, saj je njegova goreča privrženka. Ronaldo se ji je zahvalil z objemom in prijateljskim poljubom ter ji podaril nogometni dres s svojim podpisom. Dogajanje so zabeležili snemalci in fotografi, to pa je sprožilo gnev iranskih odvetnikov, ki so (zaenkrat neuradno) športnika obsodili na 99 udarcev z bičem, ko bo naslednjič potoval v Iran.

Hamamijeva je 85-odstotna invalidka in slika z nogami.

Po iranskem pravu je namreč dotikanje poročene ženske enakovredno prešuštvu.

Hamamijeva je 85-odstotna invalidka in slika z nogami.

Nalaganje
Nazaj na vrh