Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Da bi bili vsi eno«

Objava: 18. 03. 2014 / 10:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Da bi bili vsi eno«

»Da bi bili vsi eno«

Izbrana sta geslo in logo papeževega potovanja v Sveto deželo.

Zbor katoliških ordinarijev Svete dežele je izbral geslo papeževega obiska v Sveti deželi, ki je predviden med 24. in 26. majem letos. Kot navaja Radio Vatikan, gre za Jezusove besede iz Janezovega evangelija: »Da bi bili vsi eno« (Ut unum sint).


Katoliški ordinariji so izbrali tudi logo papeževega apostolskega potovanja, ki prikazuje sv. Petra in sv. Andreja v objemu. Peter in Andrej sta bila prva učenca, ki ju je v Galileji poklical Jezus. Sv. Peter je zavetnik Cerkve v Rimu, sv. Andrej pa zavetnik Cerkve v Carigradu. Oba zavetnika se bosta v Jeruzalemu objela, kar simbolizira srečanje med papežem Frančiškom in grškim pravoslavnim patriarhom Bartolomejem.

Apostola sta upodobljena v barki, ki predstavlja Cerkev. Jambor je Jezusov križ, jadra pa so razpeta v vetru Svetega Duha, ki usmerja barko po morjih sveta. Poziv k edinosti kristjanov je sporočilo, namenjeno vsemu človeštvu, obenem pa povabilo, naj se presežejo vsa nesoglasja preteklosti, da bi se podali v prihodnost pravičnosti, miru in sprave.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.

Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh