Zapri
Iskanje

»Dajem, delim, sprejemam!«

Objava: 07. 05. 2014 / 08:13
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Dajem, delim, sprejemam!«

»Dajem, delim, sprejemam!«
Ustanova Anin sklad prireja pomladansko srečanje družin.
Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki je lani praznovala petnajst let delovanja, pripravlja v soboto, 10. maja 2014, tradicionalno srečanje družin v Šentjakobu ob Savi. Srečanje je namenjeno druženju, izmenjavi izkušenj, pa tudi predavanjem za starše. Vsako leto se ga udeleži več kot šeststo ljudi.

Ustanova Anin sklad si leto za letom prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so finančne možnosti precej omejene. Pomaga na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravlja tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, so takšna druženja za družine z več otroki eden od prijetnejših trenutkov.

V soboto, 10. maja 2014, ustanova Anin sklad v Šentjakobu ob Savi pripravlja tradicionalno srečanje družin, ki bo potekalo pod geslom Dajem, delim, sprejemam! Srečanje se bo ob 10. uri začelo s sveto mašo v župnijski cerkvi Sv. Jakoba, pri kateri bodo petje in sodelovanje udeležencev organizirale sestre usmiljenke. Popoldanski program bo med drugim vključeval predavanje specialnega pedagoga Marka Juhanta, aktivnosti z animatorji in tudi »bolšjo tržnico«, na kateri bodo starši in otroci izbirali med stvarmi, ki so jih ustanovi podarili dobri ljudje.

Do tokratnega srečanja prihaja po decembrskem praznovanju petnajstletnice delovanja ustanove Anin sklad. »Naše poslanstvo je stati ob strani družinam z več otroki. Veseli nas, da družine med seboj sodelujejo, si izmenjujejo materialne dobrine, mnogi otroci iz mestnih središč poletje preživijo na kmetiji katere od družin iz Aninega sklada. S tem dokazujejo, da ni pomembno le, koliko imaš, ampak na kakšen način si lahko polepšaš življenje«, je takrat povedala predsednica uprave ustanove Anin sklad Marija Šterbenc.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo »javno ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Vir: www.katoliska-cerkev.si / M. M. Š.


Foto: arhiv Družine (T. S.) / splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
19,90€ Poglej izdelek: Za Cerkev služenja in uboštva
Nalaganje
Nazaj na vrh