Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dalajlama želi spoznati papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 10. 2013 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dalajlama želi spoznati papeža Frančiška

Dalajlama želi spoznati papeža Frančiška

Srečanje morda že v prihodnjem letu, v načrtu tudi papežev pogovor z vodjo venezuelske opozicije Caprilesom.

Dalajlama, 78-letni Tenzin Gyatso, je izrazil željo, da bi se srečal s papežem Frančiškom. »Upam, da se bova lahko kmalu srečala, morda že v prihodnjem letu«, je v začetku tedna dejal duhovni vodja Tibetancev med svojim obiskom v Mehiki. Kot se spominja, ja današnjega papeža v preteklosti nekoč že srečal v Argentini, kot je pojasnil v pogovoru za mehiški časnik »Reforma«.

Ob vprašanju, kaj si misli o svojem »vrstniku« papežu Frančišku, je bil Dalajlama sicer precej zadržan. O njem »je že slišal«, je dejal. Dalajlama je iz Mehike odpotoval včeraj, cilj obiska Nobelovega nagrajenca za mir iz leta 1989 pa je bil »izmenjati izkušnje o stanju duhovnega miru«. S predstavniki mehiške vlade se Dalajlama ni sestal.

Srečanja s papežem pa si želi tudi vodja venezuelske opozicije Henrique Capriles, ki bi se s svetim očetom rad pogovoril o napetem političnem položaju v tej latinskoameriški državi. Venezuelski predsednik Nicolas Madura se je s papežem srečal pred nekaj tedni.

»Iz Rima smo dobili dopis, s katerim nam sporočajo, da je ugodeno naši prošnji po avdienci pri papežu Frančišku v Vatikanu«, je Capriles pred nekaj dnevi sporočil na socialnem omrežju Twitter. Argentinski papež si prizadeva za dialog med obema sprtima taboroma v Venezueli.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh