Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Damask: v izraelskem raketnem napadu 15 smrtnih žrtev

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 19. 02. 2023 / 15:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2023 / 17:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Damask: v izraelskem raketnem napadu 15 smrtnih žrtev
Pogled na Damask. FOTO: Wikipedia

Damask: v izraelskem raketnem napadu 15 smrtnih žrtev

Sirska prestolnica Damask je bila sinoči tarča izraelskega raketnega napada, v katerem je bilo po prvih podatkih ubitih petnajst oseb, med katerimi so tudi civilisti, tarča pa naj bi bile iranske milice in gibanje Hezbolah.

Kot poročanje tujih medijev povzema STA, so Izraelci 22 minut po polnoči »izvedli zračni napad iz smeri okupirane Golanske planote, ki je ciljal na več območij v Damasku in okolici, vključno s stanovanjskimi soseskami«. V napadu je bilo med drugim uničeno poslopje v soseski v Damasku, kjer imajo prostore sirske varnostne sile, pa tudi obveščevalne službe. Cilj izraelskih izstrelkov naj bi bile iranske milice in libanonski Hezbolah.

Med vojno v Siriji, ki traja že več kot deset let, so izraelske sile izvedle že več sto napadov na tarče v Siriji, vendar so bile le redko njihova tarča stanovanjske soseske v sirski prestolnici. Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice je sinočnji napad Izraela na Damask najbolj smrtonosen doslej.

Vojna v Siriji je od začetka leta 2011 doslej terjala že skoraj pol milijona smrtnih žrtev, približno polovica prebivalcev pa je bila prisiljena zapustiti domove.

Pred nekaj več kot mesecem dni je bilo tarča izraelskega raketnega napada mednarodno letališče v sirski prestolnici, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, med njimi dva vojaka, in tudi takrat so izraelske sile napadle položaje Hezbolaha in proiranskih skupin.

Kot spominjajo pri STA, je vojna v Siriji od začetka leta 2011 doslej terjala že skoraj pol milijona smrtnih žrtev, približno polovica prebivalcev pa je bila prisiljena zapustiti domove. Več kot šest milijonov je razseljenih po državi, okoli pet milijonov jih je pobegnilo v tujino. Dodatno je razmere v Siriji poslabšal nedavni katastrofalni potres, v katerem je na severu države, ki je pod nadzorom upornikov, umrlo okoli 6.000 oseb.

Nalaganje
Nazaj na vrh